Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szúnyogűző növények

2019. június 25., kedd, Gazdakör

Az egész ország életét megkeserítik jelenleg a szúnyogok. Mind­annyian az önkormányzatok és az egyéb, témában érintett szervek segítségére várunk, pedig mi magunk is sokat tehetünk a védekezésért. Létezik ugyanis több olyan növény is, amely elüldözi a vérszívókat.

  • A levendulamezőket kerülik a szúnyogok. Fotó: bing.com
    A levendulamezőket kerülik a szúnyogok. Fotó: bing.com

Bár pár hete már tart a tervszerű szúnyogirtás, az apró vérszívók számát egyelőre nem sikerült olyan mértékben csökkenteni, ami gondtalanná tenné a szabadban dolgozók életét vagy a napnyugta utáni szabadtéri programokat. De most bemutatjuk a legjobb szúnyogűző növényeket, amelyekkel elűzhetjük a kellemetlen rovarokat.

A citromfű közelében garantáltan nem kell számolni a rovarok támadásával.

A muskátlinak is létezik olyan fajtája, amelynek levelei citromillatot árasztanak, s ezzel képesek távol tartani a rovarokat.

A bársonyvirág vagy más néven büdöske, nevéhez méltóan, kiválóan alkalmas erre a célra, mert a szúnyogok sem kedvelik.

A macskamenta nevű gyógy- és fűszernövényt a macskák igen, a szúnyogok viszont egyáltalán nem kedvelik.

A muskátli mellett a kakukkfűnek is van olyan változata, amely citromillatú, és ezért nem szeretik a rovarok.

Egyik leghatékonyabb illatos növényünk a levendula, amely a molyok mellett a szúnyogok ellen is hatásos lehet. Élő növényként, szárítva vagy illóolaját felhasználva is sikereket érhetünk el.

A kamilla gyógyító hatása közismert, de az talán kevésbé, hogy a hasznos rovarokat magához csalogatja, míg a vérszívókat elüldözi a közeléből.

A teafa leveleiből préselt illóolaj jellegzetes friss, kámforos illatú és taszítja a rovarokat. Párologtatva a nemkívánatos szúnyogokat is távol tarthatjuk.

(forrás: magro.hu)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 726
szavazógép
2019-06-25: Gazdakör - Bokor Gábor:

Állatkiállítás Uzonban

Az uzoni falunapok keretében idén is sor került a hagyományos állatszemlére. A falu gazdái szarvasmarhákat, juhokat tettek közszemlére, egy nagy fülű szamár is bemutatásra került. Több gazdára, több állatra számítottak, sokan az elfoglaltságukra hivatkozva maradtak távol – mondta el Ördög László, a kiállítás szervezője.
2019-06-25: Gazdakör - :

Adókedvezmény szövetkezeti tagoknak

Románia Hivatalos Közlönyének június 18-i számában jelent meg az a miniszteri rendelet, amelynek értelmében a mezőgazdasági szövetkezetek tagjai egyes ingatlanaikra adómentességet élveznek – írja az agroinfo.ro.