Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megállapodás Vietnammal

2019. június 26., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Vasárnap aláírják az Európai Unió és Vietnam közötti szabadkereskedelmi és beruházásvédelmi egyezményt – jelentették be tegnap Brüsszelben.

Az egyezmény a kétoldalú árukereskedelem vámterheinek csaknem teljes, progresszív módon történő lebontásával jár majd. Az Európai Bizottság közleménye szerint a szerződés rendkívül előnyös az uniós és vietnami vállalatok, fogyasztók és munkavállalók számára, miközben maximálisan tiszteletben tartja a munkajogi és környezetvédelmi előírásokat. Jean-Claude Juncker, a brüsszeli testület elnöke rámutatott, hogy Szingapúr után Vietnam a második délkelet-ázsiai ország, amellyel az EU hasonló megállapodást köt, és ez megnyithatja az utat a két régió közötti még szorosabb együttműködés előtt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2019-06-26: Pénz, piac, vállalkozás - :

Szabadnapokért pénzt

A Nemzeti Liberális Párt több törvényhozója módosító javaslatot nyújtott be a munkatörvénykönyvhöz, miszerint a munkavállaló beleegyezésével a ledolgozott munkaszüneti nap csak pénzjuttatással legyen kompenzálható.
2019-06-26: Közélet - Fekete Réka:

A felzárkóztatást a gyermekekkel kell kezdeni (Cigány tábor a Benedek-mezőn)

Evelin Szatmárnémetiből érkezett, másodszor vesz részt a Máltai Szeretetszolgálat táborában; Bíborka önkéntes, a gyermekek mosolya számára ajándék; Zsolt az őrkői máltás csapat tagja, szeret focizni, de leginkább a barátoknak örvend; szintén az őrkői cigány közösséghez tartozik Mancika, aki szeretne táborozóból segítővé válni; Imelda a sepsikőröspataki csoportban tanul szőni, varrni. Az említett településeken kívül kisiratosi, bihardiószegi, păuleascai és bukaresti résztvevői is vannak a péntekig tartó Benedek-mezei roma tábornak.