Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Eckstein helyett Renate Weber

2019. június 26., szerda, Belföld

Megállapodás született a koalíciós pártok hétfői ülésén arról, hogy a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ) dönt a Nép Ügyvédjének személyéről – számolt be a találkozót követően Viorica Dăncilă kormányfő. Később az LDSZ képviselőházi és szenátusi frakciói Renate Webert nevesítették ombudsmanjelöltnek, akit azonban az ellenzék alkalmatlannak tart a tisztségre.

  • Forrás:  rfi.ro
    Forrás: rfi.ro

Renate Weber volt EP-képviselő Facebook-bejegyzésében reagált a jelölésre, amelyet megtisztelőnek tart, mint írta: kilép az alakulatból, vállalja a megmérettetést, s küzdeni fog azokért az értékekért, jogokért, amelyekben hisz.

Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség elnöke úgy véli, Weber nem megfelelő az ombudsmani tisztségre, mivel az európai parlamentben igazságszolgáltatási ügyekkel foglalkozott, míg a szövetség által támogatott Eckstein-Kovács Péternek „meglenne az erkölcsi nagysága ahhoz, hogy ebben a szerepben hiteles legyen” – fogalmazott. Megjegyezte, Eckstein szakember, és a civil társadalom támogatását is élvezi, emellett jelentős parlamenti támogatottsága is van: szövetségük, a Nemzeti Liberális Párt, az RMDSZ, valamint a kisebbségek frakciója is fenntartja jelölését. „Szeretném azt hinni, hogy a jelenlegi többségben is vannak olyanok, akik megértik, hogy elfogadhatatlan egy olyan Románia, amelyben az a Renate Weber az ombudsman, aki az EP-ben azt állította, hogy Romániában semmi gond nincs az igazságszolgáltatással” – nyilatkozta Barna, aki szerint ezzel szemben Ecksteinnek volt erkölcsi ereje lemondani a tisztségéből és kilépni a politikából akkor, amikor erkölcsi megalkuvás elé állították.

Victor Ciorbea, a Nép Ügyvédje hétfőn átiratban tájékoztatta a parlament két házának elnökét, hogy lejárt ombudsmani mandátuma.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1071
szavazógép
2019-06-26: Kármentő - Mózes László:

A szépség és a szörnyeteg

A szépség. A természet érték, a természet szép. Mindannyian tudjuk. Szeretjük, próbáljuk óvni, próbáljuk védeni. Próbálunk „fenntarthatóan” élni, úgy, hogy minden élőlénynek jó és elfogadható legyen. Ennyi a közhelyes rész.
2019-06-26: Belföld - :

Elfogadta a kormány (Közigazgatási törvénykönyv)

Sürgősségi rendelettel léptette hatályba tegnapi ülésén a kormány az alkotmányossági normakontrollon korábban elbukott közigazgatási törvénykönyv újabb változatát. Viorica Dăncilă miniszterelnök szerint a kódex 17 korábbi jogszabály rendelkezéseit hangolja össze, sürgős elfogadására pedig az államapparátus olajozottabb működése érdekében van szükség.