Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Súlyos erdőtüzek pusztítanak Katalóniában

2019. június 28., péntek, Világfigyelő

Hírügynökségek az elmúlt húsz év egyik legpusztítóbb katalóniai erdőtüzéről írnak, eddig mintegy négyezer hektárnyi erdő vált a lángok martalékává – közölte tegnap Miguel Buch katalán belügyminiszter.

Az erdő La Torre de l’Espanyol település mellett kapott lángra szerdán, és egyelőre nem sikerült megfékezni a rohamosan terjedő tüzet, pedig helikopterekről és repülőkről is oltják. A helyzetet súlyosbítja az egész Spanyolország és Nyugat-Európa más területeit is sújtó trópusi meleg, amely még napokig eltarthat. A magas hőmérséklet és az erős szél táplálja a lángokat. Sokakat kellett kitelepíteni a környékbeli településeken, La Torre de l’Espanyolban, Flixben, Vinebrében és Palma d’Ebrében is. Miquel Buch attól tart, hogy amennyiben nem sikerül gyorsan megfékezni a lángokat, akár húszezer hektárnyi erdő is elpusztulhat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 907
szavazógép
2019-06-28: Világfigyelő - :

Ismét rosszul lett Angela Merkel

Tíz napon belül másodszor lett rosszul hivatalos eseményen a német kancellár. Angela Merkelt az új igazságügyi miniszter berlini beiktatásán környékezte az ájulás.
2019-06-28: Kármentő - Kuti János:

Nemzeti összetartozás, nemzetközi széthúzás

Románia elvárta volna, hogy a trianoni békeszerződés századik évfordulójának évét Magyarország az öröm esztendejének nyilvánítsa, méltóképpen megünnepelje, és szólítsa fel a Romániában élő magyar nemzetiségű románokat, hogy hazájuk hű és lojális állampolgáraiként ők is kitörő lelkesedéssel örüljék végig a 2020-as évet.