Súlyos erdőtüzek pusztítanak Katalóniában

2019. június 28., péntek, Világfigyelő

Hírügynökségek az elmúlt húsz év egyik legpusztítóbb katalóniai erdőtüzéről írnak, eddig mintegy négyezer hektárnyi erdő vált a lángok martalékává – közölte tegnap Miguel Buch katalán belügyminiszter.

Az erdő La Torre de l’Espanyol település mellett kapott lángra szerdán, és egyelőre nem sikerült megfékezni a rohamosan terjedő tüzet, pedig helikopterekről és repülőkről is oltják. A helyzetet súlyosbítja az egész Spanyolország és Nyugat-Európa más területeit is sújtó trópusi meleg, amely még napokig eltarthat. A magas hőmérséklet és az erős szél táplálja a lángokat. Sokakat kellett kitelepíteni a környékbeli településeken, La Torre de l’Espanyolban, Flixben, Vinebrében és Palma d’Ebrében is. Miquel Buch attól tart, hogy amennyiben nem sikerül gyorsan megfékezni a lángokat, akár húszezer hektárnyi erdő is elpusztulhat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4208
szavazógép
2019-06-28: Világfigyelő - :

Ismét rosszul lett Angela Merkel

Tíz napon belül másodszor lett rosszul hivatalos eseményen a német kancellár. Angela Merkelt az új igazságügyi miniszter berlini beiktatásán környékezte az ájulás.
2019-06-28: Kármentő - Kuti János:

Nemzeti összetartozás, nemzetközi széthúzás

Románia elvárta volna, hogy a trianoni békeszerződés századik évfordulójának évét Magyarország az öröm esztendejének nyilvánítsa, méltóképpen megünnepelje, és szólítsa fel a Romániában élő magyar nemzetiségű románokat, hogy hazájuk hű és lojális állampolgáraiként ők is kitörő lelkesedéssel örüljék végig a 2020-as évet.