Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

SepsiszentgyörgyÚtjavítások és forgalmi változások

2019. július 1., hétfő, Közélet

Három utca korszerűsítése miatt több helyen is módosul a forgalmi rend Sepsiszentgyörgyön, és habár ezek ideiglenes változások, ajánlott óvatosan, a táblákat figyelve vezetni, nem megszokásból. Mindhárom utcában teljes felújítást végeznek, sor kerül a víz-, szennyvíz- és esőcsatorna-hálózat, a közvilágítási rendszer és az útburkolat cseréjére is.

A Kós Károly út harmadik, a dohánygyári hegy és az előpataki letérő közötti részén több szakaszban fogják a szükséges munkálatokat elvégezni, hogy ne kelljen lezárni az utcát az autóforgalom előtt. Előbb a fél oldalát zárják le a Patak és az Andrei Şaguna utca között, tehát Illyefalva irányából autóval a Patak, Füzes és Gyár utcán kerülve lehet a városközpontba jutni. Itt az a legfontosabb változás, hogy a Patak utca és a Cigaretta utcának a Kós Károlytól a Patak utcáig tartó része is kétirányú lesz.

A központ felől viszont még a Kós Károly úton lehet Illyefalva (és Előpatak) felé menni – tudatja a városháza közleménye. Ha ez a szakasz elkészül, a Patak és a Jókai Mór utca közötti rész következik, akkor majd a falvakról jövők haladhatnak egyenes úton a központ felé, a kifelé menőknek azonban a Dózsa György, Bolyai János és József Attila utcán kell kerülniük. Utoljára az előpataki útkereszteződést zárják le, akkor is befelé lehet majd egyenesen menni, a központból kifelé pedig ugyanazzal a kerülővel. Ez utóbbi munkafázis az ígéretek szerint legtöbb két hétig tart.

Az Ág utcát a munkálatok idejére teljes egészében le fogják zárni, ezért a szomszédságában levő, jelenleg egyirányú Császár Bálint, Gyümölcsös, Füzes, Nicolae Grigorescu és Munkás utcában kétirányú lesz a forgalom. Az Ág utcai lakosok autóikat az Urban Locato Kft. Gyár utcai udvarán parkolhatják le, amelyet erre a célra nyit meg – ugyancsak ideiglenesen – az önkormányzat.

A Puskás Tivadar utcában már teljes szélességben dolgoznak, egyelőre az 1918. december 1. út és az Olt utca közötti részen, tehát az Olt utcából már nem lehet behajtani. Hamarosan a Grigore Bălan út és a Dália utca közötti részt is lezárják, és akkor a Málik József, Tavirózsa, Dália és Sport utca, valamint az 1918. december 1. úti 18-as tömbház felől sem lehet autóval bemenni. Itt is kétirányúvá válik egy rövid útszakasz a Grigore Bălan úti 30-as tömbház mögött.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 186
szavazógép
2019-07-01: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Új kalap a régi gárdán

A meglepetés az SZDP szombati rendkívüli kongresszusán inkább az volt, hogy kint senki sem tüntetett, mint legutóbb, amikor a már börtönben ülő Liviu Dragnea közfelkiáltással újíttatta meg pártelnöki tisztségét. A mindeddig bábjának tekintett Viorica Dăncilă kormányfő ennél több bátorságot mutatott, szabad választást hirdetett, és voltak ellenjelöltjei, akik nem kevés szavazatot kaptak.
2019-07-01: Közélet - Iochom István:

Legyünk felkészültek (Kézdivásárhely és Barót)

Szombaton Kézdivásárhelyen a Gábor Áron térre érkezett a marosvásárhelyi SMURD (rohammentő-szolgálat) Alapítvány Légy felkészült! jelmondatot viselő karavánja. Tegnap Baróton állomásozott a rohammentő-szolgálat mobil ­központja.