KézdivásárhelyParkolási díjakról legközelebb

2008. szeptember 4., csütörtök, Közélet

Kézdivásárhely legutóbbi tanácsülésén határozattervezetek szerepeltek napirenden, döntöttek a költségvetés módosításáról és az Aquacov Egyesülethez való társulásról. Néhány napirendi pontot elnapoltak, köztük a fizetéses parkolás bevezetéséről szólót is, mert a tanácstagok hiányosnak ítélték az előterjesztett anyagot.

Rácz Károly polgármester a város több pontján, a Csernátoni úton, a Petőfi Sándor, Kossuth Lajos, Függetlenség és Szőcs József utcában, a Gábor Áron és a Márton Áron téren, illetve a régi kaszárnya előtt vezetné be a fizetéses parkolást. Az elképzelés szerint a magánszemélyek egy lejt, a cégek pedig négy lejt fizetnének óránként a parkolók igénybevételéért, ugyanakkor bérletet is lehet majd váltani, személygépkocsikra havonta 30 lejért magánszemélyeknek, cégeknek 50 lejért, óránként két lejért haszonjárművekért, az autóbuszokért pedig öt lejt. Az említett zónában lakó magánszemélyek egyetlen járművel parkolhatnának ingyen, második jármű után már fizetniük kell. A díjak begyűjtését egy cégre bíznák, az elképzelés szerint parkolóautomatákat szerelnének fel. Szó esett a fizetett parkolás időtartamáról is: hétköznap 8—20, szombaton 8—16 óra között kell majd fizetni, vasárnap ingyen parkolhatnak a kijelölt helyeken. A határozattervezet a következő tanácsülésen kerül ismét megvitatásra, addig a polgármesteri hivatal munkatársai kiegészítik a szövegét a képviselők által javasoltakkal.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 346
szavazógép
2008-09-04: Belföld - Demeter J. Ildikó:

Belföldi hírek

A felelősök majd válaszolnak
A megfelelő konzultációk után a felelős intézmények ki fogják fejteni álláspontjukat a mezőgazdasági termelők követeléseiről — jelentette ki Camelia Spătaru kormányszóvivő tegnap a gazdatüntetés után. Dacian Cioloş mezőgazdasági miniszter minden alkalommal hajlandó volt tárgyalni a gazdálkodókkal, és megfelelő megoldásokat keresni gondjaikra — mondotta. Bukarestben a gazdasági tárca székhelye előtt álltak meg a földművelők gépei, a jelenlevők többek között azzal is fenyegetőztek, hogy lezárják a nagyvárosokat, az országutakat és a határátkelőket mindaddig, amíg a gazdák nem juthatnak hozzá a gázolajhoz ugyanolyan áron, mint unióbeli társaik.
2008-09-04: Közélet - Fekete Réka:

Beperelik az egészségbiztosítót

A sepsiszentgyörgyi megyei kórház adminisztratív személyzetének szakszervezete bepereli a megyei egészségbiztosító pénztárat és a minisztériumot, mert tagjai nem élhettek ingyenes gyógykezeléshez való törvény adta jogukkal.