Beindul a nagy országépítés?

2019. július 3., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Infrastrukturális projektekkel foglalkozó ügyosztályt hoz létre Viorica Dăncilă, és „engesztelhetetlen” lesz azokkal szemben, akik nem látják el megfelelően a feladatukat. Ezt az Antena 3 televíziócsatornának nyilatkozta vasárnap este a kormányfő.

Kifejtette, az infrastrukturális fejlesztésekre – autópályák, kórházak építésére – már 30 éve vár a lakosság, az új ügyosztály tíz nagy jelentőségű projektért felel majd, és hetente ellenőrzi a fejlesztések stádiumát. Ebben az ügyben már kedden megbeszélést tart a szállításügyi miniszterrel. „Én az egyensúly és konszenzus híve vagyok, de engesztelhetetlen leszek azokkal, akik megengedik a munkálatok késlekedését, és akik nem látják el a rájuk bízott feladatot” – helyezte kilátásba a kormányfő. Azt is elmondta, elképzelése szerint minden nagy befektetést külön szakember fog hetente ellenőrizni, és nem fogad el több, a késlekedéseket magyarázó kifogást. „Az emberek konkrétumokat akarnak. Azt akarják, hogy kevesebbet beszéljünk és többet építsünk” – fogalmazott a miniszterelnök.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 387
szavazógép
2019-07-03: Pénz, piac, vállalkozás - Nagy B. Sándor:

Otthona a kedvenc munkahelye

Para Zoltán feleségével és két kis gyermekével együtt Zalánban él, ahol rendkívül szerteágazó vállalkozást vezet, melynek azonban minden ága ugyanarról a tőről fakad. Bevallása szerint az igazi vállalkozás valójában az volt, hogy kiköltöztek falura, a többi magától alakult.
2019-07-03: Pénz, piac, vállalkozás - :

Hol tankolhatunk olcsóbban?

A megtervezett út legolcsóbb tankolási lehetőségeit is megmutatja az az online platform, amelyet a Versenytanács indított be nemrég.