Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Woody Allen operát rendez

2019. július 4., csütörtök, Magazin

Operarendezőként debütál a milánói Scalában Woody Allen amerikai filmrendező, aki Puccini Gianni Schicchi című vígoperáját állítja színpadra. A darabot július 6-án mutatják be Fischer Ádám vezényletével, a címszerepet Ambrogio Maestri olasz bariton énekli.

Woody Allen több mint tíz éve már színpadra vitte Puccini egyfelvonásos operáját a Los Angeles-i Operaházban, ezt a változatot fogják bemutatni Milánóban. A 83 éves filmrendező a hétvégi premier előtt tartott milánói sajtótájékoztatón elmondta, Plácido Domingo beszélte rá annak idején arra, hogy operát rendezzen, és hosszú időbe telt, amíg ráállt. „Nem tudtam, megvan-e a képességen ilyen dologhoz. Filmet rendeztem és egy kevés színházi produkciót is. Az operarendezés nagyon élvezetes tapasztalat volt” – hangsúlyozta.

Allen régóta szeret operát hallgatni, de általában csak az első két felvonást üli végig, mivel a filmforgatások korán reggel kezdődnek. „Mindig is szerettem volna, hogy legyen egy olyan este, amelyet csak a harmadik felvonásoknak szentelnek, hogy végre megnézhessem azokat, amelyeket az elmúlt években elszalasztottam” – tette hozzá.

Allen a Gianni Schicchit neorealista stílusban rendezte meg Vittorio de Sica és Federico Fellini modorában. Elmondta, hogy ő más véget írt volna a Dante Isteni színjáték című műve alapján készült operának, amelyben a címszereplőt a pokolra kívánják azért, mert hasznot húzott a cselszövésből. „Mindig a társadalom peremén élők mellett állok. Egy film végén nem küldeném pokolra, hanem jó ellátmánnyal nyugdíjba küldeném őt, és útjára engedném, hogy boldogan élhessen” – fejtegette.

Az amerikai filmrendezőt, aki az Egyesült Államokban kegyvesztett lett szexuális visszaélés miatt, és legutolsó filmjének forgalmazását az Amazon lemondta, a Scalában nagy tapssal fogadták. A milánói operaházban való bemutatkozás mellett a város filmmúzeuma 28 filmjéből rendez retrospektív vetítést. A szombati bemutató után Allen Spanyolországba utazik, ahol következő filmjét fogja forgatni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint jó hatása lesz-e az edzőváltásnak a Sepsi OSK-nál?

eredmények
szavazatok száma 704
szavazógép
2019-07-04: História - :

Ez történt 170 éve (Háromszék nem alkuszik)

Június 28.
Gál Sándor ezredes a Nyergestetőn vonta össze a rendelkezésére álló csapatokat. Egy kozák lovasosztag rabolni ment Illyefalvára.
2019-07-04: Család - :

Anyós-meny kapcsolat – viszony vagy iszony? 3.

A házasság előtt álló fiatal nők gyakran aggódnak amiatt, hogy sikerül-e jó kapcsolatot kialakítaniuk a jövendőbeli párjuk szüleivel. Ma már az új család rendszerint külön háztartásban él, ennek ellenére még így is bőven van lehetőség a félreértésekre, kisebb-nagyobb hidegháborúkra. Ezért fontos, hogy mindkét fél próbálja feltalálni magát a kialakult új élethelyzetben.