Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

LabdarúgásGyőzelemmel zárta a felkészülést a Sepsi OSK

2019. július 4., csütörtök, Sport

Az ausztriai edzőtábor után a Sepsi OSK július 2-án és 3-án a MOL Kupa nemzetközi felkészülési tornán vett részt, ahol előbb 3–0-ra kikapott a dunaszerdahelyi FC DAC 1904 csapatától, majd 3–1-re győzött a vajdasági Topolyai SC ellen.

  • Fotók: FC DAC 1904
    Fotók: FC DAC 1904

A piros-fehér mezesek két hétig Ausztriában készültek a július 12-én rajtoló idényre, ahol három edzőmérkőzést is lejátszottak. A László Csaba irányította labdarúgók az edzőtáborban a délvidéki Topolyai SC ellen kétszer is pályára léptek, előbb négygólos mérkőzésen játszottak döntetlent (2–2), majd 1–0-ra veszítettek. Ezt követően ismét ikszeltek, ezúttal a horvát élvonalban érdekelt eszéki NK Osijek együttesével, miután a mérkőzésen a 39. percben Mirko Marić révén előnyhöz jutott az ellenfél, amire a 62. percben Ioan Andrei Dumiter válaszolt (1–1). A Sepsi OSK felkészülési időszaka nem a tervezettnek megfelelően alakult, hiszen a beütemezett felkészülési mérkőzések közül elmaradt az örmény Banants Yerevan, az orosz FK Krasznodar és a PFK Krilja Szovetov Szamara elleni.

Az ausztriai edzőtábor után a Sepsi OSK részt vett a Felcsúton rendezett MOL Kupa nemzetközi felkészülési tornán, ahol először az FC DAC 1904 együttesével játszott. A két csapat tavaly barátságos meccsen már találkozott egymással Dunaszerdahelyen, novemberben a sepsiszentgyörgyi együttes 3–2-re diadalmaskodott. Ezúttal a felcsúti Puskás Akadémia egyik edzőpályáján játszottak, és mindkét csapatnak volt szurkolótábora. Az első félidő gól nélküli döntetlennel zárult, aztán a szünet után az Európa-liga selejtezőjére készülő felvidéki együttes alig hét perc alatt háromszor is betalált. Előbb a szlovák Lukáš Čmelík szerzett gólt, majd az ukrán Stanislav Bilenkyi és a szlovák Ľubomír Šatka is eredményes volt, a háromszéki csapat részéről viszont nem érkezett válasz.

 

 

A felkészülési torna második napján a Sepsi OSK a Topolyai SC ellen lépett pályára, a csapatok tíz nap alatt immár harmadszor játszottak egymással. A párharcban eddig még nyeretlen sepsiszentgyörgyiek a harmadik találkozón háromgólos győzelmet arattak, miután László Csaba együttese Gabriel Vașvari és Fülöp István találatával 2–1-re vezetett. A vajdasági csapat részéről Mladen Galić büntetőrúgásból volt eredményes, majd a szünet után Ioan Andrei Dumiter beállította a végeredményt, így a Sepsi OSK győzelemmel zárta a felkészülési időszakot. A háromszéki csapat július 12-én 18.30-tól az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság nyitómérkőzésén az FC Voluntari vendége lesz.

További eredmények, MOL Kupa: MOL Fehérvár FC–Topolyai SC 3–3 (gólszerzők: Futács 12., Elek 30., 66., illetve Szilágyi 28., 32., Lukić 78.), MOL Fehérvár FC–FC DAC 1904 3–1 (gólszerzők: Nego 38., 84., Juhász 72., illetve Bilenkij 50.).

 

Tandia Szaúd-Arábiában folytatja

A szaúd-arábiai élvonalban érdekelt Al-Hazm hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy megszerezte Ibrahima Tandia játékjogát. A Daniel Isăilă irányította együttes három évre szóló szerződést írt alá a francia-mali játékossal, a Digi Sport szerint a 25 éves labdarúgóért 600 ezer eurót kapott a háromszéki klub, továbbá a román sportsajtó azt is tudni véli, hogy Tandia évente 400 ezer eurót keres új klubjánál. Tandia az elmúlt idényben 34 mérkőzésen játszott piros-fehérben, ezeken 11 gólt szerzett és 5 gólpasszt is kiosztott. A támadó 2018 februárjában csatlakozott a háromszéki csapathoz, első idényében 17 meccsen lépett pályára, ötször volt eredményes és két gólt előkészített.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2019-07-04: Világfigyelő - :

Olaszország megússza

Mégsem javasolja túlzottdeficit-eljárás elindítását Olaszországgal szemben az Európai Bizottság. A brüsszeli testület tegnap közölte: megkapta és értékelte az olasz kormánynak az államháztartási helyzet javítását célzó javaslatait, és arra a következtetésre jutott: az elfogadott intézkedések elégségesek ahhoz, hogy az ügy ezen szakaszában ne javasolja a túlzottdeficit-eljárás megindítását.
2019-07-04: Belföld - :

Jobb, de nem az igazi (Az RMDSZ a közigazgatási kódexről)

Megmaradnak a többnyelvű helységnévtáblák, az önkormányzatok dönthetnek az anyanyelvhasználatról azokon a településeken, ahol a kisebbség számaránya nem éri el a 20 százalékot, de törölné a kormány a 2006-ban elfogadott anyanyelvhasználati jogokból a megszerzett jog elvét – Nelu Barbu kormányszóvivő nyilatkozata alapján ezek a fontosabb részletek az újratárgyalt közigazgatási törvénykönyvből, amely a Hivatalos Közlönyben való megjelenésekor lép érvénybe.