Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Olaszország megússza

2019. július 4., csütörtök, Világfigyelő

Mégsem javasolja túlzottdeficit-eljárás elindítását Olaszországgal szemben az Európai Bizottság. A brüsszeli testület tegnap közölte: megkapta és értékelte az olasz kormánynak az államháztartási helyzet javítását célzó javaslatait, és arra a következtetésre jutott: az elfogadott intézkedések elégségesek ahhoz, hogy az ügy ezen szakaszában ne javasolja a túlzottdeficit-eljárás megindítását.

Az Európai Bizottság az Olaszország által benyújtott stabilitási program alapján június elején még úgy vélte, hogy a magas költségvetési hiány, illetve államadósság miatt indokolt a túlzottdeficit-eljárás megindítása. Ennek elkerülését tette lehetővé, hogy Róma megfelelő korrekcióval állt elő. Pierre Moscovici, a gazdasági és pénzügyekért, valamint az adó- és vámügyért felelős biztos tegnap közölte, hogy az olasz kormány az Európai Bizottság felszólítására átfogó intézkedéscsomagot dolgozott ki. Az elfogadott intézkedések biztosítják a stabilitási és növekedési paktum teljes körű betartását. Az olasz kormány július 1-jén nominális értéken 7,6 milliárd euró értékű, a hazai össztermék (GDP) 0,42 százalékára rúgó kiigazítást fogadott el az év második felére, aminek eredményeként a költségvetés idei hiánya 2,04 százalék lehet, szemben a bizottság 2,5 százalékos előrejelzésével. Olaszország államadóssága mintegy 2300 milliárd euró, a GDP több mint 132 százaléka, ez a második legmagasabb arány az EU-ban, több mint duplája a 60 százalékos uniós plafonnak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2019-07-04: Világfigyelő - :

Ukrajna kitiltja a megfigyelőket

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) sajnálatát fejezi ki, hogy Ukrajna nem teszi lehetővé képviselőinek megfigyelőként való részvételét Ukrajnában a július 21-i előrehozott parlamenti választáson – közölte a közgyűlés elnöke tegnap.
2019-07-04: Sport - Miska Brigitta:

Győzelemmel zárta a felkészülést a Sepsi OSK (Labdarúgás)

Az ausztriai edzőtábor után a Sepsi OSK július 2-án és 3-án a MOL Kupa nemzetközi felkészülési tornán vett részt, ahol előbb 3–0-ra kikapott a dunaszerdahelyi FC DAC 1904 csapatától, majd 3–1-re győzött a vajdasági Topolyai SC ellen.