Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mivel foglalkozik majd Winkler és Vincze?

2019. július 5., péntek, Világfigyelő

Eredeti terveiknek megfelelő bizottsági tagságokat szereztek az RMDSZ európai parlamenti képviselői Strasbourgban az Európai Parlament alakuló ülésszakán – tájékoztat közleményében a szövetség.

  • Vincze Lóránt és Winkler Gyula
    Vincze Lóránt és Winkler Gyula

Winkler Gyula folytatja munkáját az EP Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságában, az INTÁ-ban, ugyanakkor egy új szakbizottságban, az ifjúságpolitikával és az Erasmus programmal is foglalkozó Kulturális és Oktatási Bizottságban, a CULT-ban kezdi meg tevékenységét. A MIÉRT javaslatának eleget téve döntött a CULT-bizottság mellett, ugyanis az erdélyi magyar fiatalok ernyőszervezete fogalmazta meg, mennyire hasznos lenne, ha az RMDSZ egyik EP-képviselője az európai ifjúságpolitikai döntéseket előkészítő szakbizottságban vállalna munkát, emlékeztetett Winkler Gyula. Vincze Loránt a Petíciós Bizottság (PETI) néppárti helyettes szakmai vezetője lesz, ezen kívül az Alkotmányos Ügyek Bizottságában (AFCO) és az Állampolgári Jogok, Bel- és Igazságügyi Bizottságában (LIBE) fog dolgozni. A képviselő már a tervezés időszakában ezeket a bizottságokat célozta meg, hiszen az emberi és kisebbségi jogok tekintetében ezek a meghatározó testületek az Európai Parlamentben, ezeken a bizottságokon át fog vezetni a Minority SafePack kezdeményezés útja is.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1693
szavazógép
2019-07-05: Világfigyelő - :

Orosz–amerikai stratégiai szövetség?

Alaptalannak nevezte az orosz beavatkozás vádját az amerikai és az európai parlamenti választásokba, és stratégiai együttműködést szorgalmazott az Egyesült Államokkal és az EU-val Vlagyimir Putyin orosz elnök a Corriere della Sera olasz napilapban, a római látogatásával egy napon megjelent interjúban tegnap.
2019-07-05: Világfigyelő - :

Amerikai figyelmeztetés Iránnak

Donald Trump amerikai elnök szerda este a Twitteren arra figyelmeztette Iránt, hogy a Teherán urándúsításra vonatkozó aznapi bejelentését Washington „fenyegetésként” értékeli. „Csak óvatosan a fenyegetésekkel. Visszaüthetnek akkorát, amekkorát korábban még senki nem ütött” – írta mikroblogbejegyzésében az elnök.