Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Amerikai figyelmeztetés Iránnak

2019. július 5., péntek, Világfigyelő

Donald Trump amerikai elnök szerda este a Twitteren arra figyelmeztette Iránt, hogy a Teherán urándúsításra vonatkozó aznapi bejelentését Washington „fenyegetésként” értékeli. „Csak óvatosan a fenyegetésekkel. Visszaüthetnek akkorát, amekkorát korábban még senki nem ütött” – írta mikroblogbejegyzésében az elnök.

Felidézte egyúttal Hasszán Rohani iráni elnök szerdai bejelentését is, miszerint Teherán a továbbiakban is dúsít majd uránt, mégpedig „annyit, amennyit akar”. Szerdán az iráni elnök azt is közölte, hogy országa a legkorábban vasárnap megkezdi a nagyobb mértékben dúsított urán előállítását. A perzsa állam jelenleg 3,67 százalékosra dúsítja az uránt, ezt teszi lehetővé a 2015-ben megkötött többhatalmi egyezmény. Iráni tisztségviselők azonban jelezték: 20 százalékos dúsításra készülnek. Ezzel közelebb jutnak az atomfegyverekhez szükséges, 90 százalékos urán előállításához.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2231
szavazógép
2019-07-05: Világfigyelő - :

Mivel foglalkozik majd Winkler és Vincze?

Eredeti terveiknek megfelelő bizottsági tagságokat szereztek az RMDSZ európai parlamenti képviselői Strasbourgban az Európai Parlament alakuló ülésszakán – tájékoztat közleményében a szövetség.
2019-07-05: Világfigyelő - :

Félnek a szélsőjobboldaltól

Többen tartanak Németországban attól, hogy szélsőjobboldali merénylet vagy támadás történik, mint attól, hogy iszlamisták követnek el merényletet – derül ki az ARD német közszolgálati televízió megrendelésére készült, Deutschland­Trend nevű reprezentatív kutatás tegnap közzétett eredményéből.