Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Fellendítenék a női labdarúgást

2019. július 8., hétfő, Sport

A Román Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága a romániai női labdarúgását fejlesztő projektet indított útjára, amely szerint a 2020–2021. évi szezontól a román élvonalban szereplő férficsapatoknak női utánpótlásgárdával is kell rendelkezniük.

  • Fotó: Sepsi OSK
    Fotó: Sepsi OSK

A döntés értelmében egy év múlva az első osztályú férficsapatok csak abban az esetben kapnak indulási jogot az első osztályban, ha beneveznek egy legalább húsz játékost foglalkoztató női csapatot a tizenöt év alatti országos bajnokságba. A szakszövetség hivatalos oldalán található közleményben az is olvasható, hogy a csapatok együttműködhetnek a már létező női klubokkal – az első, a második és a harmadik ligában szereplőkkel egyaránt –, azzal a feltétellel, hogy a csapat a férfi élvonalban szereplő együttes nevével nevez be az utánpótlás-bajnokságba. Az újítás a következő években tovább folytatódik, ugyanis a 2021–2022. évi szezonban az első ligás férficsapatoknak kötelező módon már felnőtt együttesük kell legyen a női labdarúgás három osztályának egyikében, valamint a tizenöt év alatti pontvadászatban is. A 2022–2023. évi idényben U15-ben és U13-ban is kötelező lesz az együttesek szereplése, emellett a felnőtt női csapatokat a három osztály egyikében is nevezniük kell. A már létező női klubokkal továbbra is együtt lehet működni, azzal a feltétellel, hogy a benevezett csapat a férfi első ligás gárda nevét viseli. Az említett változtatásoktól a szakszövetség a romániai női labdarúgás fellendülését, a bajnokságok és csapatok megerősödését várja. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint jó hatása lesz-e az edzőváltásnak a Sepsi OSK-nál?

eredmények
szavazatok száma 683
szavazógép
2019-07-08: Sport - Miska Brigitta:

Pénteken rajtol az élvonalbeli bajnokság (Labdarúgás)

Hathetes szünet után pénteken ismét beindul a nagyüzem a román élvonalbeli labdarúgásban, amelynek nyitómérkőzésén a Sepsi OSK az FC Voluntari vendégeként az Anghel Iordănescu Stadionban kezdi meg a 2019–2020. évi pontvadászatot. A László Csaba irányította piros-fehér mezesek az elmúlt hetekben a harmadik első osztályú idényükre készültek hazai környezetben és Ausztriában, mindeközben öt felkészülési mérkőzést is lejátszottak.
2019-07-08: Világfigyelő - :

Tengeri kikötője lesz Magyarországnak

Magyarország tengeri kikötőt és kijáratot létesít az olaszországi Triesztben a magyar vállalkozások számára, az erről szóló megállapodást pénteken írták alá – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Triesztben.