Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megfékeznék az idegengyűlöletet

2019. július 8., hétfő, Belföld

Jóváhagyta Viorica Dăncilă miniszterelnök az antiszemitizmus, xenofóbia, radikalizálódás és gyűlöletbeszéd elleni minisztériumközi bizottság létrehozását.

  • Albert Levente archív felvétele
    Albert Levente archív felvétele

Az erről szóló döntés pénteken jelent meg a Hivatalos Közlönyben. A testület – amelynek munkáját a külügyminiszter koordinálja majd – az antiszemitizmus, xenofóbia, radikalizálódás és gyűlöletbeszéd elleni nemzeti stratégiát fog kidolgozni és előterjeszteni jóváhagyásra. A bizottságban a külügyi tárca mellett a belügy, az igazságügy, az oktatási, a kulturális minisztérium, a kormányfőtitkárság, a miniszterelnöki kancellária és az Elie Wiesel holokausztkutató intézet képviselteti magát.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint jó hatása lesz-e az edzőváltásnak a Sepsi OSK-nál?

eredmények
szavazatok száma 687
szavazógép
2019-07-08: Belföld - :

Hírsaláta

KÉTEZER SZÉKELY LEÁNY. Összesen 1944 székely leányt és 1001 székely legényt regisztráltak a 30. alkalommal megrendezett Ezer Székely Leány Napján a csíksomlyói Nagy- és Kis-Somlyó közötti hegynyeregben szombat délután. A legfiatalabb résztvevő Csúcs Sára volt, akit szülei háromhetesen öltöztettek székely viseletbe.
2019-07-08: Belföld - :

Még van esélye Kövesinek

Jó esélye van Romániának az európai főügyészi tisztség megszerzésére – véli a Nemzeti Liberális Párt (NLP) elnöke. Ludovic Orban szerint az európai parlamenti (EP-) választások után a keleti tagországok „erőteljesebben követelhetnek fontos európai tisztségeket”, az NLP képviselőinek pedig sikerült meggyőzniük az EP-többséget, hogy Laura Codruţa Kövesit támogassák az európai főügyészi tisztségre.