Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Még van esélye Kövesinek

2019. július 8., hétfő, Belföld

Jó esélye van Romániának az európai főügyészi tisztség megszerzésére – véli a Nemzeti Liberális Párt (NLP) elnöke. Ludovic Orban szerint az európai parlamenti (EP-) választások után a keleti tagországok „erőteljesebben követelhetnek fontos európai tisztségeket”, az NLP képviselőinek pedig sikerült meggyőzniük az EP-többséget, hogy Laura Codruţa Kövesit támogassák az európai főügyészi tisztségre.

Rövidesen újrakezdődnek a tárgyalások a témáról az Európai Tanács és az EP között, és a választások utáni konjunktúra Kövesinek kedvez – állítja. Hozzátette, annak érdekében, hogy Románia elnyerje az európai főügyészi tisztséget, a kormánynak fel kell hagynia a „bojkottal”, az EP-ben képviselettel rendelkező többi romániai pártnak pedig támogatnia kell az NLP-t e törekvésében.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 724
szavazógép
2019-07-08: Belföld - :

Megfékeznék az idegengyűlöletet

Jóváhagyta Viorica Dăncilă miniszterelnök az antiszemitizmus, xenofóbia, radikalizálódás és gyűlöletbeszéd elleni minisztériumközi bizottság létrehozását.
2019-07-08: Belföld - :

Közzéteszik az eredményeket

A fiatal vállalkozók támogatását célzó Start-Up Nation program óvásainak elbírálása a jövő héten fejeződik be, és 15-én teszik közzé a nyertes pályázatok végleges jegyzékét. Ştefan Oprea üzleti környezetért felelős miniszter szombaton elmondta: bár a kedvezményezettek végleges listája csak július 15-én válik nyilvánossá, a biztos nyertesek közül több mint hétezerrel már aláírták a szerződést.