MultisportEurópa-bajnokságon versenyeztek a sepsiszentgyörgyi sportolók

2019. július 8., hétfő, Sport

Június 28. és július 7. között Marosvásárhely és környéke adott otthont a Multisport Európa-bajnokságnak, ahol duatlonban, akvatlonban, krossztriatlonban, krosszduatlonban, középtávú triatlonban és akvabike-ban tette próbára magát 30 országból közel 2000 sportoló. A megmérettetésen a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila és Imreh László két versenyszámban állt rajthoz, míg Lupuj Noémi krosszduatlonban utasított mindenkit maga mögé korosztályában.

  • Dániel Attila
    Dániel Attila

Először rendeztek Multisport Európa-bajnokságot Erdélyben, ahol a 24 éves Dániel Attila duatlon és krosszduatlon próbákon nevezett, és az idén ennek megfelelően is készült. A két versenyszámot kevesebb mint 48 óra választotta el egymástól, így a háromszéki sportolónak meglehetősen kevés idő maradt a regenerálódásra, viszont nem ijedt meg a kihívástól, mindkettőt teljesítette. Elsőként duatlon-Európa-bajnokságon állt rajthoz, ahol 5 km szaladást, 20 km kerékpározást és 2,5 km szaladást kellett teljesítenie Marosvásárhely központjában.

„A legjobbak indultak a versenyen, így tudtam, nehéz dolgom lesz. Az első 5 km futás négy 1,25 kilométeres körből állt, 180 fokos fordulókkal a körök végén. Az volt a taktikám, hogy az élbollyal maradok, és próbálom tartani a tempót. Ez két körig sikerült is, de aztán leszakadtam, így 1 perc 25 másodperces hátránnyal érkeztem a depóba. Biciklin egy holland fiúval tekertem végig a távot, nagyjából azonos idővel, mint az élboly, összesen 8 másodpercet vertek ránk. Az utolsó 2,5 kilométeren kicsit elfogytam, és a holland srác megelőzött, a 22. helyen értem célba, amire nagyon büszke vagyok, és most már teljes mértékben tudom, hogy mire kell koncentrálnom a jövőben” – nyilatkozta Dániel Attila.

A sepsiszentgyörgyi sportoló keveset pihenhetett, ugyanis két nap elteltével rajthoz állt krosszduatlonban, amelyet a Szováta környéki terepen rendeztek, a versenyzőknek pedig 7 km szaladást, 20 km biciklizést és 3,5 km futást kellett teljesíteniük. Ezúttal is népes és erős mezőny jelentkezett, viszont fontos megemlíteni, hogy csak Dániel Attila és a többszörös világbajnok spanyol, Emilio Martin versenyzett duatlonban is.

„Nagyon fájt mindenem, a terep nagyon kemény volt, de a 34–35 fokos hőmérséklet sem segített. Az első futás meglepően jól ment, hetedikként értem a depóba, és az első két bringakör is jól sikerült, de a másik kettő már a túlélésről szólt. Sajnos visszacsúsztam a 15. helyre, ezt megtartottam az utolsó futáson, ami pedig számomra is meglepetés volt, hogy sikerült Emilio Martin előtt célba érnem” – mondta a háromszéki sportoló, aki köszöni Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a Prodent, a Sepsi ReKreatív, a Bellotto, az Isostar, a Combridge és a Zone3 támogatását.

 

Imreh László

 

A 28 éves Imreh László az amatőr kategóriában a 25–29 éves korosztályban tette próbára magát krossztriatlonban és krosszduatlonban. Előbbi versenyszámban 1 km úszást, 23 km kerékpározást, 6 km futást teljesített, bár a fáradtság és a meleg esetében is rányomta bélyegét a teljesítményére, mindkétszer az ötödik helyen végzett.

„Nehéz két ilyen magas színvonalú versenyt 3–4 nap alatt teljesíteni, mivel kevés az idő a regenerálódásra, de emellett még egy derék- és combsérüléssel is küszködöm február óta. Az első verseny jól sikerült, viszont a szaladásra kifáradtam, és nem tudtam azt hozni, amit kitűztem célul. A második megmérettetésnek már fáradtan vágtam neki, az elejétől a végéig csak szenvedtem, arra törekedtem, hogy be tudjam fejezni. A külföldi sportolók erős színvonalat képviselnek, sokan inkább hivatásosnak számítanak, mégis az amatőrök között versenyeznek, ami nem korrekt” – fogalmazott Imreh László, aki köszöni a Dr. Lenkei, a Sepsi ReKreatív, a Stomax és a Tricomserv támogatását.

Eredmények, Multisport Európa-bajnokság: *  duatlon, elit, férfiak: 1. Benjamin Choquert (Franciaország) 55:42 perc, 2. Emilio Martin (Spanyolország) 55:49, 3. Angelo Vandecasteele (Belgium) 55:51… 22. Dániel Attila (Románia) 59:36 * krosszduatlon, elit, férfiak: 1. Arthur Serrieres (Franciaország) 1:37:38 óra, 2. Andreas Silberbauer (Ausztria) 1:39:14, 3. Filippo Rinaldi (Olaszország) 1:41:40… 15. Dániel Attila 1:50:45; amatőr kategória, 25–29 éves korosztály, férfiak: 1. Gianfranco Cucco (Olaszország) 1:45:53 óra, 2. Lander Sels (Belgium) 1:48:58, 3. Javier Megia Ciudad (Spanyolország) 1:55:48... 5. Imreh László (Románia) 2:18:17; 30–34 éves korosztály, nők: 1. Lupuj Noémi (Románia) 2:35:54 óra, 2. Anna Wilding (Nagy-Britannia) 3:00:06, 3. Nicola Dinsdale (Nagy-Britannia) 3:26:13 * krossztriatlon, amatőr kategória, 25–29 éves korosztály, férfiak: 1. Alejandro Pareja Villar (Spanyolország) 1:57:51 óra, 2. Lander Sels 1:59:48, 3. Javier Megia Ciudad 2:02:33... 5. Imreh László 2:21:34.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 902
szavazógép
2019-07-08: Közélet - Iochom István:

„Vannak vidékek legbelül” (A hetedik olvasó- és kézművestábor)

Kányádi Sándor-idézetet – „Vannak vidékek legbelül” – választottak az alsócsernátoni Haszmann Pál Múzeumban a Bod Péter Megyei Könyvtárral közösen szervezett, tegnap véget ért hetedik olvasó- és kézművestábor mottójául.
2019-07-08: Sport - :

Két érem a Balkán-bajnokságról (Cselgáncs)

A kézdivásárhelyi Simon Tege és Tamás Gábor, a helyi Nagy Mózes SK fiatal cselgáncsozói remek teljesítményüknek köszönhetően első kézből tapasztalták meg, hogy a kemény és kitartó munka előbb-utóbb meghozza gyümölcsét, miután szombaton a dzsúdó Balkán-bajnokságon dobogóra állhattak. A céhes városbéli sportolók egy ezüst- és egy bronzérmet zsebeltek be a Temesváron megtartott viadalon.