Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

CselgáncsKét érem a Balkán-bajnokságról

2019. július 8., hétfő, Sport

A kézdivásárhelyi Simon Tege és Tamás Gábor, a helyi Nagy Mózes SK fiatal cselgáncsozói remek teljesítményüknek köszönhetően első kézből tapasztalták meg, hogy a kemény és kitartó munka előbb-utóbb meghozza gyümölcsét, miután szombaton a dzsúdó Balkán-bajnokságon dobogóra állhattak. A céhes városbéli sportolók egy ezüst- és egy bronzérmet zsebeltek be a Temesváron megtartott viadalon.

Czifra Attila és Veres László mindkét tanítványa 2008-ban született és a 2007–2008-as, azaz az U13-as korcsoportban versenyzett a temesvári Balkán-bajnokságon, ahová súlycsoportonként a román országos bajnokság első két helyezettje jutott ki. Simon Tege és Tamás Gábor is országos ezüstérmesként szerzett jogot a Balkán-bajnoki szereplésre, ahol jó teljesítményt nyújtva kevéssel maradtak le a dobogó legmagasabb fokáról. Simon Tege (26 kg) magabiztosan menetelt egészen a döntőig, ahol hosszabbításban alulmaradt a bolgár Servet Safettel szemben, így be kellett érnie az ezüstéremmel. Tamás Gábor (30 kg) második mérkőzését veszítette el a török Furkan Salih Gul ellen, majd vigaszágon folytatta és kiváló küzdeni akarásának köszönhetően nyerte meg a bronzmérkőzést. – Nagyon nagy eredmény ez, mind a klub, mind a sportolók számára, nagyon büszkék vagyunk rájuk! Megígértük nekik, hogy éremszerzés esetén magasabb övfokozatot kapnak, így mostantól a narancssárga helyett zöld övet viselhetnek – nyilatkozta érdeklődésünkre Czifra Attila edző, akitől azt is megtudtuk, hogy a kézdivásárhelyi sportklub cselgáncsszakosztálya augusztus 5-ig vakációra vonul.

Eredmények: * 26 kg: 1. Servet Safet (Bulgária), 2. Simon Tege (Románia), 3. Mert Efe Vural (Törökország) és David Stanciu (Románia), 5. Gokhan Sezgi (Törökország) és Leonidász Mávridisz (Görögország) * 30 kg: 1. David Valentin Ioniță (Románia), 2. Furkan Salih Gul (Törökország), 3. Tamás Gábor (Románia) és Ivo Galenkov (Bulgária), 5. Georgiosz Efsztathidisz (Görögország) és Georgi Georgiev (Bulgaria). (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 724
szavazógép
2019-07-08: Sport - Miska Brigitta:

Európa-bajnokságon versenyeztek a sepsiszentgyörgyi sportolók (Multisport)

Június 28. és július 7. között Marosvásárhely és környéke adott otthont a Multisport Európa-bajnokságnak, ahol duatlonban, akvatlonban, krossztriatlonban, krosszduatlonban, középtávú triatlonban és akvabike-ban tette próbára magát 30 országból közel 2000 sportoló. A megmérettetésen a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila és Imreh László két versenyszámban állt rajthoz, míg Lupuj Noémi krosszduatlonban utasított mindenkit maga mögé korosztályában.
2019-07-08: Sport - :

A Királypingvinek kapják a legtöbb pénzt (Sportélet)

Nemrégiben hirdetett eredményt Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa intézmények, sportegyesületek, alapítványok és ifjúsági szervezetek számára sportrendezvények résztámogatására kiírt pályázatán. A megyeszékhelyi önkormányzat internetes portálján fellelhető és letölthető dokumentum szerint idén a Királypingvinek Jégkorongklub kapja a legmagasabb támogatást.