SportéletA Királypingvinek kapják a legtöbb pénzt

2019. július 8., hétfő, Sport

Nemrégiben hirdetett eredményt Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa intézmények, sportegyesületek, alapítványok és ifjúsági szervezetek számára sportrendezvények résztámogatására kiírt pályázatán. A megyeszékhelyi önkormányzat internetes portálján fellelhető és letölthető dokumentum szerint idén a Királypingvinek Jégkorongklub kapja a legmagasabb támogatást.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalától származó információk szerint 2019-ben összesen 45 pályázatra kértek támogatást a helyi sportklubok, egyesületek, ami megközelítőleg 1,1 millió lejt jelentett. Ezzel ellentétben az önkormányzat „csak” 400 ezer lejt osztott szét a 25 pályázó között, ezek közül mindössze két egyesület nem nyert semmilyen támogatást.

A legtöbb pénzt a Királypingvinek Jégkorongklubja kapja, amely két pályázattal összesen 196 ezer lejt kapott (51 ezer lej műkorcsolyára és 145 ezer lej az utánpótlás korú csapatok versenyeztetésére). A második legnagyobb összeget, azaz 21 ezer lejt a Kovászna Squash SKE-nek (fallabda) ítélték oda, a Sport-All Sport Club (karate) kasszáiba 20, míg a Sepsi OSK-hoz (labdarúgás) 18 ezer lej folyt be. Tízezer lej feletti támogatást kapott továbbá a Salema Basket (kosárlabda/15 ezer), a Shoto Team (karate/12 ezer), az Aluta SK (triatlon/11 ezer), a Samurai OSP (cselgáncs és dzsúdzsucu/10 ezer). Összesen hét pályázat nem kapott támogatást Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsától, a legkevesebb pénzt (320 lej) a Gáll Lajos Futókör egyik pályázata kapta.

Legtöbb pályázatot, szám szerint ötöt a Gáll Lajos Futókör, négyet a Samurai OPS, hármat-hármat a Kovászna Squash SKE, a Show Time SK, a Botos Liviu Tornaiskola (egyik pályázata sem nyert) adott le. A felsorolás nem átfogó, ám aki kíváncsi a sportpályázatot nyerő egyesületek teljes listájára, az elnyert összegekre, az a www.sepsiszentgyorgyinfo.ro portálon megtalálja. (tibo)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2019-07-08: Sport - :

Két érem a Balkán-bajnokságról (Cselgáncs)

A kézdivásárhelyi Simon Tege és Tamás Gábor, a helyi Nagy Mózes SK fiatal cselgáncsozói remek teljesítményüknek köszönhetően első kézből tapasztalták meg, hogy a kemény és kitartó munka előbb-utóbb meghozza gyümölcsét, miután szombaton a dzsúdó Balkán-bajnokságon dobogóra állhattak. A céhes városbéli sportolók egy ezüst- és egy bronzérmet zsebeltek be a Temesváron megtartott viadalon.
2019-07-08: Magazin - :

Az Amazon negyedszázada

Huszonöt éve, 1994. július 5-én alapította meg az amerikai Jeff Bezos az Amazon.com elnevezésű vállalatot, amely ma már a világ legnagyobb online áruháza, Bezos pedig a világ leggazdagabb embere.