Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kosárlabda, Európa-bajnokságSpanyolország megvédte címét

2019. július 9., kedd, Sport

A spanyol női kosárlabda-válogatott vasárnap 86–66 arányban győzött Franciaország ellen a lett–szerb közös rendezésű Európa-bajnokság döntőjében.

  • Fotó: FIBA
    Fotó: FIBA

A Rióban olimpiai második spanyolok alaposan belekezdtek, Marta Xargay három triplával nyitott, majd az Eb legidősebb játékosa, a szeptemberben 40 éves Laia Palau is betalált. Az előző három kontinenstornán ezüstérmes franciák egy időkérést követően 17–8-ról 19–18-ra feljöttek, a nyitónegyed 53 (!) pontot hozott. A folytatásban az olimpiai negyedik francia együttes 17 pontos hátrányba került, a spanyolok óriási tempót diktáltak, és tizennégy pontos vezetésnél vonultak el a nagyszünetre (50–36). Franciaország mindössze 13 másodpercig vezetett az első húsz percben.

Fordulás után kilenc pontra csökkent a különbség, de a 26. percben már eldőlni látszott a finálé, miközben az elődöntőben 20 pontot szóró francia Marine Johannes ezúttal csak hét pontnál tartott. A vártnál egyoldalúbb döntőt magabiztosan nyerte a címvédő, a franciákat pedig vigasztalhatja, hogy sorozatban hatodszor zárták éremmel az Európa-bajnokságot. A tavaly vb-harmadik spanyol válogatott negyedszer állhatott Eb-dobogóra, 1993, 2013 és 2017 után is ő lett Európa legjobbja.

Az Eb-ről az első hat helyezett vehet részt a jövő februárban sorra kerülő 16 csapatos olimpiai selejtezőben, Magyarország hetedikként már nem juthat ki a tokiói játékokra. A kvalifikációs torna során négy kvartettben küzdenek majd a csapatok, és mindegyikből az első három jut ki az olimpiára.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 256
szavazógép
2019-07-09: Sport - :

Két győzelem után egy vereség (Női kosárlabda, Universiade)

A háromszéki Kelemen Kincsőt és Lénárt Paulát soraiban tudó román egyetemi válogatott két győzelemmel zárta az elmúlt hétvégét, hétfőn pedig harmadszor is kikapott a Nápolyban zajló 30. nyári Universiadén. A Cătălin Tănase edzette csapat előbb Argentínát, majd hosszabbításban Ukrajnát győzte le, de Finnország ellen egy újabb súlyos vereségbe szaladt bele.
2019-07-09: Magazin - Iochom István:

Gyere és csobbanj bele a nyárba! (Kétnapos EMPTY fesztivál Fortyogófürdőn)

A szórakozás, a bulik mellett különböző témájú előadások is elhangzottak a szombaton és vasárnap Fortyogófürdőn megszervezett EMPTY Fesztiválon.