Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KovásznaÉpülő szabadidős övezetek

2019. július 9., kedd, Közélet

Tovább fejlesztik a Kovászna környéki, szabadidő eltöltésére alkalmas övezeteket. A szükséges pénzt az üdülővárosi illetékből biztosítja az önkormányzat.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Az utóbbi időszakban a Tündérvölgyben, a vízesés körzetében, a Lőrincz Zsigmond Sípálya mellett és a Montana Szálloda mögötti zöldövezetben 12 asztalt és melléje rendelt padokat helyeztek el. Hamarosan hat asztal fölé tető is kerül, mely az ott megpihenőket rossz idő esetén és a tűző naptól is védi – tudtuk meg Jeszenovics Károlytól, Kovászna alpolgármesterétől.

További terveket is szőnek, újabb húsz asztalt tesznek a városszéli zöldövezetekbe, a Tündérvölgy környékére, a keskeny vágányú vasúttal párhuzamos sétányon. Később szabadtéri tűzhelyeket is építenek ide – számolt be Jeszenovics. A városba érkező turisták kérésére hamarosan irányjelző táblákat is kihelyeznek a település különböző pontjain, ezek segítségével könnyebben elérhetőek lesznek a szálláshelyek.

A múlt hónapban tanácshatározatot hoztak a tündérvölgyi, a Kovászna-patakán lévő természetes vízeséshez vezető sétány rendbetételéről. Az odavezető út egy része betonlapokkal van kirakva, de a bejárás nehézkes, főként a kovásznai szállodákba, a szívkórházba érkező idősebbek, betegek számára. A vízesés amúgy közkedvelt, szinte „kötelező” túra a Kovásznára érkező vendégek számára.

A felsorolt befektetéseket a város saját bevételeiből állják, az üdülővárosi illetékből befolyt összeget fordítják erre a célra. Tavaly a Kovásznán eltöltött egy éjszaka után egy lejt kellett fizetniük a vendégeknek, a teljes bevétel elérte a félmillió lejt. Idéntől két lejre emelték az illetéket, ha nem csökken a vendégek száma, közel egymillió lejes bevételre számítanak az üdülővárosi illetékből – részletezte Jeszenovics.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 724
szavazógép
2019-07-09: Közélet - Iochom István:

Ingyenes telekkönyvezés Csernátonban

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően megyénkben két községet – Csernátont és Málnást – teljes egészében ingyen telekkönyveznek, beleértve a bennvalókat, az erdőket, legelőket, közterületeket, utakat is – tudtuk meg Varga Elemértől, Csernáton Polgármesteri Hivatalának kataszteres szakemberétől, aki azt is elmondta, az erre vonatkozó keretszerződést 2017 végén írták alá az illetékesek a licitet megnyerő bukaresti Topo Exim céggel.
2019-07-09: Közélet - Iochom István:

Kitűzték a tárgyalás időpontját (Az ozsdolai közbirtokosság ellen)

A brassói táblabíróságon június 27-én iktatták a Kovászna Megyei Törvényszék azon beadványát, melyben azt kérik, hogy a táblabíróság döntsön arról, hogy a román állam képviseletében a pénzügyminisztérium által az ozsdolai Láros Közbirtokosság, Kovászna megye, illetve Ozsdola község földosztó bizottsága ellen indított perben a Kovászna Megyei Törvényszék vagy a kézdivásárhelyi bíróság az illetékes alapfokon letárgyalni a 2018/322/2462-es számú periratot.