Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Emberek is sérültek

2019. július 9., kedd, Belföld

Több mint száz fát döntött ki országszerte a vihar, 36 épület tetőszerkezetét rongálta meg az erős szél, nyolc villanyoszlop dőlt ki, ingatlanokban, gépkocsikban tett kárt az időjárás szombat estétől hétfő reggelig. A rövid ideig tartó, heves viharok 12 megye 26 településén és a fővárosban okoztak károkat.

  • Fotó: IGSU
    Fotó: IGSU

Mehedinţi megyében négy személy kórházi kezelésre szorult: Şimian községben két személy megsérült, mikor a szél rádöntött egy reklámtáblát arra az autóra, amelyben ültek, Szörényváron (Turnu Severin) egy embert saját lakásának ablaka sebesített meg, amelyet egy kidöntött hirdetőtábla tört össze, a negyedik személy pedig akkor sérült meg, amikor összedőlt az a fabódé, amelybe a vihar elől menekült. Olténia fővárosában, Craiován két panelházról tépte le hétfő hajnalban a szél a pléhtetőt, amely azután gépkocsikat és egy gázvezetéket rongált meg. A tűzoltóknak több mint negyven helyszínen kellett közbelépniük, hogy eltávolítsák az utakat eltorlaszoló vagy gépkocsikra dőlt fákat és faágakat. A Iaşi megyei Mirosloveşti településen tornádó alakult ki, amely mindössze pár percig tartott, de letépte három ház tetőzetét, fákat csavart ki, villanypóznákat döntött le, kerítéseket szaggatott szét. Az egyik érintett lakóépület 80 százalékban megrongálódott. Az országos meteorológiai szolgálat 24 óra alatt négy piros és kilenc narancsszínű, azonnali veszélyre vonatkozó figyelmeztetést bocsátott ki és tizenkét alkalommal használták a Ro-Alert rendszert a lakosság figyelmeztetésére. Országszerte mintegy 4800 tűzoltót helyeztek készenlétbe.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 327
szavazógép
2019-07-09: Belföld - :

Félretájékoztat a román fél (Úzvölgyi temetőfoglalás)

Félretájékoztatásnak tartja Liviu Pop és Titus Corlățean arra vonatkozó kijelentéseit Tánczos Barna szenátor és Korodi Attila képviselő, hogy 1990 után a csíkszentmártoni önkormányzat román jelképekkel ellátott kereszteket távolított el az úzvölgyi katonatemetőből – írja a Székelyhon portál. Mint rámutattak, e valótlanságra a Hősök Emléke Országos Hivatal (ONCE) is felhívta a figyelmet.
2019-07-09: Belföld - :

Hírsaláta

ZAVARNAK A MAGYAR FELIRATOK. Három helységnévtáblát rongáltak meg Etéden: a kétnyelvű táblákon lefestették a magyar feliratot. Az esetre Gagy unitárius lelkésze, Gál Zoltán hívta fel a figyelmet. Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke úgy tudja, hogy a vandalizmus július 4-én történhetett. Az elöljáró tegnap feljelentést tett a rendőrségen, és a lakosság segítségét is kérte a tettesek azonosításához. (Székelyhon)