Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Multisport, Európa-bajnokságDeák Zsombor nyolcadik

2019. július 10., szerda, Sport

A sepsiszentgyörgyi Deák Zsombor nyolcadik helyen végzett középtávú triatlonban a Marosvásárhelyen és környékén rendezett Multisport Európa-bajnokságon. A harminc országból közel 2000 sportolót felvonultató kontinensviadalon hat versenyszámban harcoltak az érmekért.

Az Európa-bajnokság utolsó megmérettetése a középtávú triatlon volt, amelynek Erdőszentgyörgy és Bözöd adott otthont. Ebben a versenyszámban 291 hárompróbás rajtolt a különböző korosztályokban, akiknek 1,9 km úszást, 82 km kerékpározást és 20 km szaladást kellett teljesíteniük. Az elit férfiak között az orosz Andrey Bryukhankov győzött, a portugál Filipe Azevedo öt másodperccel, a szlovén Domen Dornik pedig közel nyolc másodperccel ért később célba. A negyedik és ötödik helyen a magyarországi Tarnai László és Szilágyi Péter fejezte be a versenyt, majd a szerb Strahinja Trakić és a horvát Matija Avirović következett. A 29 éves háromszéki vasember 30 perc alatt úszta le a kijelölt távot, a biciklizéssel 2 óra 7 perc, a futással 1 óra 18 perc alatt végzett.

„Egyelőre nehezen tudok értékelni, mert még nem tisztult le a verseny a fejemben. Az úszás rosszul sikerült, majd egy átlagos bringázás és futás következett. Európa-bajnokságon a 8. hely nem rossz, és ha ez csupán az egyik lenne a versenynaptárból, még örülnék is, viszont nem ezért álltam rajthoz. Egy hazai Eb nagy lehetőség volt, valószínű az én karrierem során már nem ismétlődik meg. A lelkiismeretem nyugodt, mert jelenlegi tudásomhoz és lehetőségemhez mérten tényleg mindent megtettem, ezért is vártam valami extrát, ami azonban elmaradt” – nyilatkozta Deák Zsombor, aki hozzátette, legközelebb július 21-én versenyzik Svájcban.

Eredmények, Multisport Európa-bajnokság, középtávú triatlon: 1. Andrej Brjukankov (Oroszország) 3:38:21 óra, 2. Filipe Azevedo (Portugália) 3:43:31, 3. Domen Dornik (Szlovénia) 3:46:05... 8. Deák Zsombor (Románia) 4:00:57. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 256
szavazógép
2019-07-10: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Tudatom mindazokkal, akik ismerték, hogy egyetlen ­testvérem,
DENGYEL IVÁNNÉ
SZABÓ ÉVA
színművésznő,
a Székely Mikó Kollégium
volt diákja
az év július 6-án hajnalban Budapesten elhunyt.
Isten adjon csendes ­nyugalmat neki.
Húga, Koczka Ágnes
4312782
2019-07-10: Sport - :

Nagyot esett Szabó Norbert Dublinban (Pályakerékpározás)

Elesett és mindössze 76 szerzett ponttal zárta a sepsiszentgyörgyi Szabó Norbert az elmúlt hét végén Dublinban megrendezett nemzetközi pályakerékpáros versenyt. A háromszéki sportolót szombaton a keirin versenyszám (motorfelvezetéses üldözőverseny) középdöntőjében lökték meg, ami miatt óriásit bukott és végül tizenkettedik lett.