Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

PályakerékpározásNagyot esett Szabó Norbert Dublinban

2019. július 10., szerda, Sport

Elesett és mindössze 76 szerzett ponttal zárta a sepsiszentgyörgyi Szabó Norbert az elmúlt hét végén Dublinban megrendezett nemzetközi pályakerékpáros versenyt. A háromszéki sportolót szombaton a keirin versenyszám (motorfelvezetéses üldözőverseny) középdöntőjében lökték meg, ami miatt óriásit bukott és végül tizenkettedik lett.

– Kiállt előlünk a minket felvezető motorkerékpár, s a hatodik helyről feljöttem a negyedikre. Elöl az egykori maláj világbajnok, Azizulhasni Awang haladt, én pedig az utolsó körben indítottam a támadásomat. Már a második helyen tekertem, amikor a mögénk beszorult másik maláj, Muhammad Fadhil a kanyarban meglökött egy picit, és megcsúszott a bringa hátsó kereke. Emiatt a gumi lefordult a felniről, s 20–30 méter után, mintegy hetvenes tempónál elestem. A bal oldalamról nagy felületen lehorzsolódott a bőr, a bokám pedig roppant csúnyán nézett ki – idézte fel az írországi eseményeket Szabó Norbert, aki amellett, hogy elbukta a dublini CL1-es versenyt, sérülései miatt hamarosan két olasz CL2-es viadalt is ki kell hagyjon.

– Szabadtéri aszfalt pályán versenyeztünk, aminek kiváló a tapadása, de felülete roppant érdes, két nap múlva is szedtem még ki apró kavicsokat a tenyeremből – tette hozzá a háromszéki versenyző. A szentgyörgyi bringásnak egy hónapon belül ez a második esése, hiszen korábban Tajvanon is földet fogott, akkor azonban be tudta fejezni a CL1-es kategóriájú versenyt. A Világkupán való szereplést szem előtt tartva – ahonnan a 2020-as tokiói olimpiai játékokra lehet kvalifikálni – Szabónak most újra kell terveznie a nyári versenystratégiáját. Elmondása szerint július végéig intenzíven edz, majd augusztusban és szeptember elején folyamatosan versenyezni fog. Ahhoz, hogy meglegyen a Világkupa-induláshoz szükséges 850–900 pont, a megyeszékhelyi kerekesnek (támogatói: Bertis, Conico, In-Nova, Depo, High Energy, Sport Világ, Román Kerékpáros-szövetség) a közeljövőben egy litván CL1-es, két ukrán és egy görög CL2-es megmérettetésen is rajthoz kell állnia. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 256
szavazógép
2019-07-10: Sport - :

Deák Zsombor nyolcadik (Multisport, Európa-bajnokság)

A sepsiszentgyörgyi Deák Zsombor nyolcadik helyen végzett középtávú triatlonban a Marosvásárhelyen és környékén rendezett Multisport Európa-bajnokságon. A harminc országból közel 2000 sportolót felvonultató kontinensviadalon hat versenyszámban harcoltak az érmekért.
2019-07-10: Sport - :

Egy negyedik és egy kilencedik hely (Atlétika)

Vasárnap és hétfőn Pitești adott otthont az ifjúsági III-as korosztály bajnoki döntőjének. Az országos versenyen a Sepsi ISK atlétáinak legjobb eredménye egy negyedik és egy kilencedik hely volt. Előbbit Bálint Kriszta érte el 300 méter gáton, utóbbit pedig Jánó András 1500 méteren.