Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Napi repülőjáratok Marosvásárhelyről Budapestre

2019. július 10., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Októbertől napi repülőjárat indul Marosvásárhelyről Budapestre, és ez 143 további úti célt tesz majd elérhetőbbé – jelentette be hétfőn Péter Ferenc, a Maros megyei tanács elnöke. Paulina Gosk, a WizzAir kommunikációs igazgatója arról tájékoztatott, hogy a Marosvásárhely–Budapest járatok október 27-én indulnak. Az őszi járatokra most 39 lejtől lehet jegyet foglalni – tudósít a Krónika napilap.

Péter Ferenc szerint a napi oda-vissza járat jótékony hatással lehet az idegenforgalomra és az üzleti kapcsolatokra, de akár a két állam közötti viszonyt is pozitívan befolyásolhatja. Reményei szerint a napi járat beindítását követően több magyarországi turista látogat el Székelyföldre. Azt is megemlítette: egyeztetéseket kezdeményez a környező megyék vezetőivel, hogy 100–150 kilométeres körzetben buszokat indítsanak, így könnyítve meg a reptérre való eljutást a távolabb élők számára. A Maros megyei tanácselnök ugyanakkor köszönetet mondott a budapesti kormánynak, amiért közbenjártak annak érdekében, hogy napi járat legyen Marosvásárhely és Kolozsvár között.

„Marosvásárhely kiemelten fontos a WizzAir számára, mert ez volt az első romániai város, ahol elkezdtünk működni. Románia legnagyobb légitársaságaként elkötelezett hívei maradunk erdélyi, marosvásárhelyi ügyfeleinknek, akik rövidesen élvezhetik Budapest felé tartó napi járataink előnyeit” – mondta a sajtótájékoztatón Paulina Gosk, hozzátéve, hogy a szolgáltatás 40 százalékkal fogja emelni a Marosvásárhelyre tartó és onnan induló járataik utasforgalmi kapacitását, amely így 2020-ra el fogja érni a 265 ezer helyet.

2018-ban a WizzAir több mint 8,3 millió utast szállított Romániából, illetve Romániába. Ez 14 százalékos növekedést jelent az előző évhez ké­pest. Jelen pillanatban Románia tíz repülőteréről indulnak WizzAir járatok, összesen 20 ország 145 városába.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 962
szavazógép
2019-07-10: Riport - Fekete Réka:

Gyermekotthonból az önálló életbe (A sepsibodoki Korbán-ház)

Nyolc esztendővel ezelőtt, amikor átadták Sepsibodokon a helyi református egyház egyik felújított épületében a Korbán Egyesület által létrehozott szociális létesítményt tanulmányaikat befejező, az oltszemi speciális iskolából és gyermekvédelmi központból kikerülő fiatalok számára, sokan kételkedtek abban, hogy az állami gondozásban nevelkedett ifjak helytállanak-e, a közösségi otthon nem válik-e dorbézolások hajlékává, a lakók nem züllenek-e el, hisz először kerülnek ki a szigorú felügyelet alól, önállóan kell megszervezniük életüket, felelőssé válniuk mindazért, amit tesznek. A kezdeti nyolc és a később érkező lakó bebizonyította, Oltszemen olyan nevelést kaptak, amely életre szól, és ez olyan iránytű, amellyel olykor a nehéz­ségek ellenére is jól boldogulnak a mindennapokban.
2019-07-10: Pénz, piac, vállalkozás - :

Egyre több turista érkezik télen is Erdélybe

A megyei statisztikai hivatalok előzetes adataiból az Erdélystat által készített összesítés szerint a 2018–2019-es téli (november–áprilisi) vendégforgalmi idényben Erdélyben a turistaérkezések száma 9,2 százalékkal, a vendégéjszakáké 10,1 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában. A növekedés üteme meghaladja az országos átlagot (6,5 százalék, illetve 8,7 százalék). A bővülésből Hargita és Kovászna megye is kivette a részét: az előző évhez képest a 2018. november – 2019. április közötti időszakban Székelyföldre 13,7 százalékkal több turista érkezett és 10 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak. Egy egész évre vetítve 2018-ban Erdélyben a turistaérkezések száma 7,2 százalékkal, a vendégéjszakák száma pedig 4,9 százalékkal növekedett a 2017-es évhez képest.