Napi repülőjáratok Marosvásárhelyről Budapestre

2019. július 10., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Októbertől napi repülőjárat indul Marosvásárhelyről Budapestre, és ez 143 további úti célt tesz majd elérhetőbbé – jelentette be hétfőn Péter Ferenc, a Maros megyei tanács elnöke. Paulina Gosk, a WizzAir kommunikációs igazgatója arról tájékoztatott, hogy a Marosvásárhely–Budapest járatok október 27-én indulnak. Az őszi járatokra most 39 lejtől lehet jegyet foglalni – tudósít a Krónika napilap.

Péter Ferenc szerint a napi oda-vissza járat jótékony hatással lehet az idegenforgalomra és az üzleti kapcsolatokra, de akár a két állam közötti viszonyt is pozitívan befolyásolhatja. Reményei szerint a napi járat beindítását követően több magyarországi turista látogat el Székelyföldre. Azt is megemlítette: egyeztetéseket kezdeményez a környező megyék vezetőivel, hogy 100–150 kilométeres körzetben buszokat indítsanak, így könnyítve meg a reptérre való eljutást a távolabb élők számára. A Maros megyei tanácselnök ugyanakkor köszönetet mondott a budapesti kormánynak, amiért közbenjártak annak érdekében, hogy napi járat legyen Marosvásárhely és Kolozsvár között.

„Marosvásárhely kiemelten fontos a WizzAir számára, mert ez volt az első romániai város, ahol elkezdtünk működni. Románia legnagyobb légitársaságaként elkötelezett hívei maradunk erdélyi, marosvásárhelyi ügyfeleinknek, akik rövidesen élvezhetik Budapest felé tartó napi járataink előnyeit” – mondta a sajtótájékoztatón Paulina Gosk, hozzátéve, hogy a szolgáltatás 40 százalékkal fogja emelni a Marosvásárhelyre tartó és onnan induló járataik utasforgalmi kapacitását, amely így 2020-ra el fogja érni a 265 ezer helyet.

2018-ban a WizzAir több mint 8,3 millió utast szállított Romániából, illetve Romániába. Ez 14 százalékos növekedést jelent az előző évhez ké­pest. Jelen pillanatban Románia tíz repülőteréről indulnak WizzAir járatok, összesen 20 ország 145 városába.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?








eredmények
szavazatok száma 1423
szavazógép
2019-07-10: Riport - Fekete Réka:

Gyermekotthonból az önálló életbe (A sepsibodoki Korbán-ház)

Nyolc esztendővel ezelőtt, amikor átadták Sepsibodokon a helyi református egyház egyik felújított épületében a Korbán Egyesület által létrehozott szociális létesítményt tanulmányaikat befejező, az oltszemi speciális iskolából és gyermekvédelmi központból kikerülő fiatalok számára, sokan kételkedtek abban, hogy az állami gondozásban nevelkedett ifjak helytállanak-e, a közösségi otthon nem válik-e dorbézolások hajlékává, a lakók nem züllenek-e el, hisz először kerülnek ki a szigorú felügyelet alól, önállóan kell megszervezniük életüket, felelőssé válniuk mindazért, amit tesznek. A kezdeti nyolc és a később érkező lakó bebizonyította, Oltszemen olyan nevelést kaptak, amely életre szól, és ez olyan iránytű, amellyel olykor a nehéz­ségek ellenére is jól boldogulnak a mindennapokban.
2019-07-10: Pénz, piac, vállalkozás - :

Egyre több turista érkezik télen is Erdélybe

A megyei statisztikai hivatalok előzetes adataiból az Erdélystat által készített összesítés szerint a 2018–2019-es téli (november–áprilisi) vendégforgalmi idényben Erdélyben a turistaérkezések száma 9,2 százalékkal, a vendégéjszakáké 10,1 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában. A növekedés üteme meghaladja az országos átlagot (6,5 százalék, illetve 8,7 százalék). A bővülésből Hargita és Kovászna megye is kivette a részét: az előző évhez képest a 2018. november – 2019. április közötti időszakban Székelyföldre 13,7 százalékkal több turista érkezett és 10 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak. Egy egész évre vetítve 2018-ban Erdélyben a turistaérkezések száma 7,2 százalékkal, a vendégéjszakák száma pedig 4,9 százalékkal növekedett a 2017-es évhez képest.