Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

SepsiszentgyörgyElkezdték az árvízvédelmi munkálatokat

2019. július 10., szerda, Közélet

Történt előrelépés az EMNP év elején bemutatott és a sepsiszentgyörgyi tanács által elfogadott árvízvédelmi programjának megvalósításában – számolt be a kezdeményező, Bálint József néppárti önkormányzati képviselő. Négy helyszínen elkezdték a munkát, a másik négy esetében tárgyalnak a megoldásról, újabb négynél azonban komolyabb tervezésre, beruházásra és közbeszerzésre lesz szükség.

  • A Debren-patak medre. Fotó: Albert Levente
    A Debren-patak medre. Fotó: Albert Levente

Bálint József beszámolója szerint a Jókai Mór utcában és Kilyénben a megjelölt részen újraásták a vízelvezető árkot, kitakarították az átereszeket is, van, ahol még ki kell cserélni a betoncsöveket – ezeket a munkálatokat mind az önkormányzat emberei végezték. Árkos patakát az Árkosi úttól egészen a 12-es országútig a vízügyi hivatal takaríttatta ki, ritkították a fákat is a meder mentén, hogy a hódok ne készíthessenek torlaszokat. Itt szükség lenne még egy átereszre a 12-es út alatt, hogy a dombokról lezúduló vizet legyen merre elvezetni, ez várhatóan az Aréna előtti körforgalommal egy időben készülhet majd el. Rövidesen kitakarítják a várost átszelő patakok medrét is, ritkítják a növényzetet, nagyobb áradások esetén pedig komoly segítség lehet majd az a szivattyú, amelyet az önkormányzat vásárol meg mintegy 100 ezer euróért. A nagy teljesítményű, könnyen mozdítható eszköz vészhelyzet esetén gyors egymásutánban bevethető több helyszínen is.

„Nem mi védtük meg a város polgárait az árvizektől, hanem a Fennvaló, de mi is tettünk azért, hogy ne okozzon nagy károkat egy esetleges áradás” – véli Bálint József. Elmondta, a munkálatok sorrendjéért, a kivitelezés minőségéért felelős bizottság rendszeresen összeül, igyekeznek elsősorban azon a nyolc helyszínen eljárni, ahol önerőből kivitelezhető az elképzelés. Akadályok itt is vannak, hisz ahol magánterületet érintenek, ott a tulajdonos írott bele­egyezésére is szükség van a munkálatok elvégzéséhez.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2019-07-10: Közélet - Hecser László:

Barót nem marad főépítész nélkül

Egy jogszabály-szigorítás miatt főépítész nélkül maradt a megyei önkormányzat, hasonlóképp Kézdivásárhelyen és Kovásznán sincs, aki betöltené, betölthetné ezt a fontos köztisztviselői tisztséget, és hamarosan Baróton sem lesz, akihez a polgárok fordulhatnak építési ügyeik rendezésével – számolt be múlt hé­ten Tamás Sándor megyeitanács-elnök a megyeinfón. Jó hír, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint úgy tűnik, Barót mégsem marad szakember nélkül.
2019-07-10: Közélet - :

Ellenőriztek és fát ültettek (Környezetőrség)

Év eleje óta közel 300 ezer lejre bírságolt a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Őrség az ellenőrzései nyomán tapasztalt rendellenességek miatt – derült ki az intézmény első félévi tevékenységét ismertető közleményből.