Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KörnyezetőrségEllenőriztek és fát ültettek

2019. július 10., szerda, Közélet

Év eleje óta közel 300 ezer lejre bírságolt a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Őrség az ellenőrzései nyomán tapasztalt rendellenességek miatt – derült ki az intézmény első félévi tevékenységét ismertető közleményből.

Kihágást 33 esetben állapítottak meg, bírságolniuk 25 esetben kellett a szakembereknek, két alkalommal a bűnüldöző szerveket is értesítették a tapasztaltakról, négy társaságnál pedig kilátásba helyezték a tevékenység felfüggesztését. Hat hónap alatt megyeszerte több mint 200 ellenőrzést tartott a környezetvédelmi őrség, az esetek mintegy felében az országos hatóság rendelkezései nyomán. Más intézményekkel együttműködve 30 alkalommal vizsgálódtak a szakemberek, négy esetben a környezetet veszélyeztető incidens nyomán, hat alkalommal pedig bejelentést követően – ismertette Lucian-Florin Cândea főfelügyelő. Számos rendellenességet tapasztaltak, egyebek mellett a szabálytalan hulladékgyűjtést és hulladékkezelést, a környezetvédelmi okiratok beszerzésének elmulasztását, a környezetvédelmi előírások megszegését. A felügyelők végigjárták a háromszéki településeket is, ahol a köztisztaság helyzetét vizsgálták, április végén pedig több intézménnyel és egy magáncéggel együttműködésben 1500 fenyőcsemetét ültettek el. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 717
szavazógép
2019-07-10: Közélet - Farkas Réka:

Elkezdték az árvízvédelmi munkálatokat (Sepsiszentgyörgy)

Történt előrelépés az EMNP év elején bemutatott és a sepsiszentgyörgyi tanács által elfogadott árvízvédelmi programjának megvalósításában – számolt be a kezdeményező, Bálint József néppárti önkormányzati képviselő. Négy helyszínen elkezdték a munkát, a másik négy esetében tárgyalnak a megoldásról, újabb négynél azonban komolyabb tervezésre, beruházásra és közbeszerzésre lesz szükség.
2019-07-10: Kármentő - Nagy B. Sándor:

Műanyagmentes július

Sétálok egy nagy bevásárlóközpontban, és nézem az árut a polcokon. A Műanyagmentes július elszánt bajnokaként lelkesen betértem ide vásárolni a vászonszatyrommal, s most úgy állok itt, mint Don Quijote a szélmalmok előtt...