KörnyezetőrségEllenőriztek és fát ültettek

2019. július 10., szerda, Közélet

Év eleje óta közel 300 ezer lejre bírságolt a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Őrség az ellenőrzései nyomán tapasztalt rendellenességek miatt – derült ki az intézmény első félévi tevékenységét ismertető közleményből.

Kihágást 33 esetben állapítottak meg, bírságolniuk 25 esetben kellett a szakembereknek, két alkalommal a bűnüldöző szerveket is értesítették a tapasztaltakról, négy társaságnál pedig kilátásba helyezték a tevékenység felfüggesztését. Hat hónap alatt megyeszerte több mint 200 ellenőrzést tartott a környezetvédelmi őrség, az esetek mintegy felében az országos hatóság rendelkezései nyomán. Más intézményekkel együttműködve 30 alkalommal vizsgálódtak a szakemberek, négy esetben a környezetet veszélyeztető incidens nyomán, hat alkalommal pedig bejelentést követően – ismertette Lucian-Florin Cândea főfelügyelő. Számos rendellenességet tapasztaltak, egyebek mellett a szabálytalan hulladékgyűjtést és hulladékkezelést, a környezetvédelmi okiratok beszerzésének elmulasztását, a környezetvédelmi előírások megszegését. A felügyelők végigjárták a háromszéki településeket is, ahol a köztisztaság helyzetét vizsgálták, április végén pedig több intézménnyel és egy magáncéggel együttműködésben 1500 fenyőcsemetét ültettek el. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 294
szavazógép
2019-07-10: Közélet - Farkas Réka:

Elkezdték az árvízvédelmi munkálatokat (Sepsiszentgyörgy)

Történt előrelépés az EMNP év elején bemutatott és a sepsiszentgyörgyi tanács által elfogadott árvízvédelmi programjának megvalósításában – számolt be a kezdeményező, Bálint József néppárti önkormányzati képviselő. Négy helyszínen elkezdték a munkát, a másik négy esetében tárgyalnak a megoldásról, újabb négynél azonban komolyabb tervezésre, beruházásra és közbeszerzésre lesz szükség.
2019-07-10: Kármentő - Nagy B. Sándor:

Műanyagmentes július

Sétálok egy nagy bevásárlóközpontban, és nézem az árut a polcokon. A Műanyagmentes július elszánt bajnokaként lelkesen betértem ide vásárolni a vászonszatyrommal, s most úgy állok itt, mint Don Quijote a szélmalmok előtt...