Új plébános Imecsfalván és Uzonban

2019. július 10., szerda, Közélet

Augusztus 1-jével változásokra kerül sor a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegyében és ezen belül Háromszéken is – adta hírül az érsekség.

  • Az imecsfalvi római katolikus templom oltára. Fotó: Szekeres Attila
    Az imecsfalvi római katolikus templom oltára. Fotó: Szekeres Attila

Jakubinyi György érsek a 2012-től mostanig Imecsfalván szolgáló Papp Mártont Csíkszentkirályra nevezte ki plébánosnak a nyugállományba vonuló Csató Béla helyett. Papp Márton helyét Imecsfalván a kézdivásárhelyi Boldog Özséb-templomban 2015 óta segédlelkészként szolgáló Hajlák Attila István veszi át. Elekes Szabolcsot, a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébánia segédlelkészét az uzoni plébániára nevezte ki az érsek,  ahol Bene Kálmán eddigi plébános saját döntése alapján augusztus 1-jétől már nem vállal lelkipásztori szolgálatot. Jakubinyi György érsek a következő állomáshelyekre nevezte ki a főegyházmegye június 29-én felszentelt újmiséseit: Bereczki Attilát a gelencei plébániára, Fülöp Sándor Szabolcs újmisést a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébániára. Farkas Zsombor gelencei segédlelkészt a csíkszeredai Szent Kereszt-plébániára, Kovács Józsefet, a csíkszeredai Szent Kereszt-plébánia segédlelkészét pedig a kézdivásárhelyi Boldog Özséb-plébániá­ra helyezte át. György Imre, a csíkszeredai Szent Kereszt-plébánia segédlelkésze a baróti plébániára kerül, Lukács János helyére, aki Nyárádselyére kapott pélébánosi kinevezést. Puskás Attila nyárádselyei plébánost saját kérésére a gyulafehérvári érsekség ideiglenes lelkipásztori szolgálatra a temesvári egyházmegyébe engedte el.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 294
szavazógép
2019-07-10: Kármentő - Nagy B. Sándor:

Műanyagmentes július

Sétálok egy nagy bevásárlóközpontban, és nézem az árut a polcokon. A Műanyagmentes július elszánt bajnokaként lelkesen betértem ide vásárolni a vászonszatyrommal, s most úgy állok itt, mint Don Quijote a szélmalmok előtt...
2019-07-10: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Befejezik a holokauszt-emlékparkot (Sepsiszentgyörgy)

Síremléket állít az önkormányzat az 1944-ben Auschwitzba elhurcolt és ott elhunyt 52 gyermeknek a sepsiszentgyörgyi zsidó temetőben.