Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

SepsiszentgyörgyBefejezik a holokauszt-emlékparkot

2019. július 10., szerda, Közélet

Síremléket állít az önkormányzat az 1944-ben Auschwitzba elhurcolt és ott elhunyt 52 gyermeknek a sepsiszentgyörgyi zsidó temetőben.

  • Emlékműavatás a Vojkán utcai zsidó temetőben. Albert Levente archív felvétele
    Emlékműavatás a Vojkán utcai zsidó temetőben. Albert Levente archív felvétele

A Vojkán utcai sírkertben már 2014-ben megkezdődött egy holokauszt-emlékpark kialakítása: emlékfalat állítottak fel a náci haláltáborokban odaveszett 611 háromszéki zsidó áldozatnak, 6 szomorúfüzet és 52 tuját ültettek el, és a deportálás 70. évfordulóján nagyobb szabású megemlékezést szerveztek. Mindezt a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a Romániai Zsidó Hitközségek Szövetségével közösen végezte, idén azonban a brassói zsidó hitközséggel kötött szerződést a hátralevő munka elvégzésére. A megállapodás szerint 52 síremléket állítanak fel a gyermekeknek – erre a célra 117 200 lejt fordítanak –, és gondoskodnak a létesítmény őrzéséről, kivilágításáról, illetve működtetéséről. A holokauszt-emlékpark a város egyik látnivalója lesz, ahol az elképzelések szerint különféle rendezvényeket és szabadtéri történelemórákat is tartanak majd.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 717
szavazógép
2019-07-10: Közélet - Iochom István:

Új plébános Imecsfalván és Uzonban

Augusztus 1-jével változásokra kerül sor a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegyében és ezen belül Háromszéken is – adta hírül az érsekség.
2019-07-10: Közélet - :

Edzőtermet keresnek

Lebontják a Mikes Kelemen-iskola udvarán található, igen leromlott állapotú tornatermet, így új edzőtermet kell találniuk munkájuk folytatásához a sepsiszentgyörgyi szertornászoknak.