Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megbírságolták az állatkínzót

2019. július 10., szerda, Közélet

Fizetnie kellett annak a feldobolyi fiatalembernek, aki a múlt héten egy lovat bántalmazott.

  • Fotó: Facebook / We Radio
    Fotó: Facebook / We Radio

A tettre a közösségi médiá­ban közzétett felvétel alapján figyelt fel a közlekedésrendészet szombaton. A felvételen az elkövető egy lovas szekéren állva vasvillával verte a lovát menet közben. A rendőrség rövid idő alatt azonosította a tettest, majd egy állatorvossal megvizsgáltatták a lovat is. Mint kiderült, az állat nem szenvedett súlyos sérüléseket az ütések nyomán. A tettest az állatvédelmi törvény értelmében bírsággal sújtották. (ndi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 717
szavazógép
2019-07-10: Közélet - Iochom István:

Őseink nyomában honismereti kalandtábor

A kézdivásárhelyi Egyenlő Esélyekért Egyesület partnerségben a lemhényi Háromszéki Népfőiskola Egyesülettel július 7–15. között harmadik alkalommal szervezi meg az Őseink nyomában kalandtábort zömében V–VIII. osztályos háromszéki gyermekek számára. Idén a nyolcnapos kalandtábor a Hargita megyei Homoródfürdőn, Székelyudvarhelytől 14, Csíkszeredából 31 km-re, a Sopárkút Panzióban zajlik.
2019-07-10: Közélet - :

Razzia a zöldség-gyümölcsösöknél

Hét kereskedelmi társaságnál, ugyanannyi őstermelőnél, valamint hat mezőgazdasági iparűzési engedéllyel rendelkező személynél tartott ellenőrzést szombaton a megyei rendőrség az állategészségügyi, valamint a fogyasztóvédelmi hatósággal közösen.