Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Őseink nyomában honismereti kalandtábor

2019. július 10., szerda, Közélet

A kézdivásárhelyi Egyenlő Esélyekért Egyesület partnerségben a lemhényi Háromszéki Népfőiskola Egyesülettel július 7–15. között harmadik alkalommal szervezi meg az Őseink nyomában kalandtábort zömében V–VIII. osztályos háromszéki gyermekek számára. Idén a nyolcnapos kalandtábor a Hargita megyei Homoródfürdőn, Székelyudvarhelytől 14, Csíkszeredából 31 km-re, a Sopárkút Panzióban zajlik.

  • Fotó: Biró Attila
    Fotó: Biró Attila

Kiss Erika táborszervezőtől megtudtuk, hogy minden esztendőben más-más témával várják a gyerekeket, és próbálják egy hét erejéig egy világba varázsolni őket. „Első évben a magyarok nyertes csatái közül mutattunk be ötöt, tavaly az eredetmondák földjére léptünk, ebben az évben pedig a magyar népmesék erkölcsi, nemzeti tanítását adjuk át a táborozóknak” – mondta a táborszervező. Az idei kalandtábor mottója: „A magyarság lelke ebben az időszakban a népmesékben él tovább” (Szántai Lajos). Az első évhez viszonyítva a táborozni vágyók létszáma kétszeresére duzzadt, egyre hamarabb telnek be a jelentkezési listák. Idén negyven gyermek vesz részt a nyolcnapos táborozáson. Naponta 10–17 óráig elméleti és gyakorlati interaktív tevékenységen vesznek részt a gyermekek, ezt követően  a mozgás és a csapatépítés veszi át a stafétát. Évről évre visszatérő előadó Sashalmi-Fekete Tamás székelyudvarhelyi történész, az Arany Griff Rend Egyesület vezetője és Dezső Tibor zágoni református lelkész. A kalandtábor szervezői azt tapasztalják, hogy ezekre a tevékenységekre egyre nagyobb igény van a szülők és a gyermekek részéről is, a táborban megszerzett tudást pedig a fiatalok nemcsak az iskolában, hanem az élet egyéb területein is hasznosíthatják – összegzett Kiss Erika.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 724
szavazógép
2019-07-10: Közélet - :

Edzőtermet keresnek

Lebontják a Mikes Kelemen-iskola udvarán található, igen leromlott állapotú tornatermet, így új edzőtermet kell találniuk munkájuk folytatásához a sepsiszentgyörgyi szertornászoknak.
2019-07-10: Közélet - :

Megbírságolták az állatkínzót

Fizetnie kellett annak a feldobolyi fiatalembernek, aki a múlt héten egy lovat bántalmazott.