Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Üzleti tervek versenyeSzékelyföldön megéri vállalkozni

2019. július 10., szerda, Közélet

Egyenként 40 ezer euró támogatásban részesül Kovászna Megye Tanácsának StartUp Now pályázatának negyven nyertese. Az első öt vállalkozóval tegnap írták alá a finanszírozási szerződést a megyeházán, a következő napokban a többiek is sorra kerülnek, közölte a megyeháza tegnap. Van, aki tizenöt éves álmát valósítja meg a gyerekeknek szóló barkácsműhely létrehozásával, van, aki a székely pityóka felhasználására hozott elképzelést, de olyan is van, aki közös platformra terelné a helyi termelőket, hogy értékesíteni tudják termékeiket.

Még egy konkrét lépés a megvalósításig – mondta Tamás Sándor tanácselnök, aki gratulált a nyerteseknek. Rámutatott, Székelyföldön is lehet és érdemes jövőt építeni. Akinek kreatív ötlete van, dolgozni szeretne, ezzel a támogatással el tud indítani egy saját vállalkozást – tette hozzá. De felhívta a figyelmet, készüljenek fel a bürokratikus akadályokra, hiszen Romániában nem egyszerűsödnek a procedúrák, épp ellenkezőleg, ötévente megduplázódnak a papírmunkák. Ugyanakkor biztatta is a pályázókat, hogy mindezek ellenére érdemes belevágni, a megyei önkormányzat munkatársai minden segítséget megadnak.

A kézdivásárhelyi Kovács Izolda férjével közösen álmodta meg új vállalkozását, a helyi turizmusban mindenképpen egyedülállónak számít, hogy hőlégballonos sétarepüléseket szervezzenek, már zajlanak az előkészületek, végzik a szükséges képzéseket, hogy Székelyföldön, Kézdiszéken is lehessen madártávlatból megismerni vidékünket. Ugyancsak kézdivásárhelyi pályázó Máthé Zoltán, aki a helyi burgonyatermesztésre alapozta elképzelését, olyan gyorséttermet szeretne indítani a megyeszékhelyen, ahol helyi alapanyagokból készült, friss szalmakrumplit szolgálnak fel. A kovásznai Varga Lajos Szilárd saját és környezete igényeiből kiindulva egy olyan webshopot hoz létre, ahol a helyi termelők árulhatják portékáikat, hogy azokat ne csak rendezvényeken lehessen megvásárolni. Gyermekeknek és felnőtteknek is kínál majd kreatív képzési lehetőségeket a sepsiszentgyörgyi Edler Rozália barkácsműhelye, ahol hagyományos és innovatív technikákat is el lehet majd sajátítani. Hargita és Kovászna megyét egyaránt kiszolgálná az interaktív fotózást biztosító foto booth szolgáltatás, amellyel a kézdivásárhelyi Szabó Attila pályázott a StartUp Now programra.

A Központi Fejlesztési Régió vállalkozásfejlesztési programja keretében Kovászna Megye Tanácsa a Loop Operations Kft.-vel és a Tudásalapú Gazdaságért Egyesülettel közösen pályázta meg a finanszírozási lehetőséget, melyet most értékesít.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 259
szavazógép
2019-07-10: Sport - Miska Brigitta:

Bolgár, román és szenegáli játékos érkezett (Labdarúgás, I. liga)

A Sepsi OSK kedden és szerdán három labdarúgó érkezését jelentette be közösségi oldalán. A piros-fehér mezesekhez csatlakozott Radoslav Dimitrov, Răzvan Tincu és Oumar Diakhité. A bolgár labdarúgó jobbhátvédként, a román és a szenegáli játékos belső védőként vethető be.
2019-07-11: Sport - :

Új autóval csapják Szabóék a Hargitán (Autósport)

A sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és kolozsvári navigátora, Rareş Fetean új autóval, az M-Sport által épített Ford Fiesta R2T-vel vág neki a pénteken és szombaton Székelyudvarhelyen, illetve környékén megrendezendő Hargita Gyöngye Rali 27. kiírásának. Az udvarhelyi viadal a román ralibajnokság negyedik futama, amelyre a benevezési határidő lejártáig hetvennégy páros jelentkezett.