Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

AutósportÚj autóval csapják Szabóék a Hargitán

2019. július 11., csütörtök, Sport

A sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és kolozsvári navigátora, Rareş Fetean új autóval, az M-Sport által épített Ford Fiesta R2T-vel vág neki a pénteken és szombaton Székelyudvarhelyen, illetve környékén megrendezendő Hargita Gyöngye Rali 27. kiírásának. Az udvarhelyi viadal a román ralibajnokság negyedik futama, amelyre a benevezési határidő lejártáig hetvennégy páros jelentkezett.

Mint arról már beszámoltunk, Szabóék a szezonnyitó Argeș Ralin harmadikok lettek az RC4-es (volt 7-es) géposztályban, a kétkerék-meghajtású autók kategóriájában pedig a hatodikok voltak. A következő futamon, az Arad Ralin a háromszéki–kolozsvári párossal kibabrált a technika, és az ötödik gyorsasági szakasz után kénytelenek voltak feladni a versenyt. A viadal után Szabó úgy nyilatkozott, hogy össze kell ülniük a csapattal, és ki kell vesézniük a történteket, s már akkor sem zárta ki az autócsere lehetőségét. Emiatt kihagyták a Bákóban és környékén megrendezett Moldva Ralit, most viszont megújult erővel, új autóval folytatják a ralibajnokságot.

– Az új versenygépünk egy Ford Fiesta R2T, amely a régi járgányunk továbbfejlesztett és újabb verziója. Az M-Sportos autót a rali-világbajnokságra építették, egyliteres turbómotor hatja, amely közel 200 lóerős. Az új Ford mindössze 1000 kg-os, s tényleg a versenyzésre van kihegyezve – nyilatkozta érdeklődésünkre Szabó Csongor. – Az autó szerdán érkezett, így nem volt alkalmunk tesztelni, és azt sem tudjuk még, hogy mire képes, mennyit bír meg. A hétvégi ralin fogjuk kipróbálni először, így tanulni és az autóval barátkozni megyünk Udvarhelyre. Különösebb célunk nincs, majd meglátjuk, miként alakul a verseny. Egyet azonban biztosan tudok: nem szeretnénk összetörni a Fordot, mert sok pénzünk van benne – tette hozzá a szentgyörgyi pilóta, aki tavaly a kétkerekesek között harmadik, a 7-es géposztályban pedig első lett a szomszéd megyei ralin.

Pénteken reggel nyolc órától déli egyig zajlik a shakedown, a tényleges verseny pedig délután fél háromkor kezdődik az első gyorsasági szakasszal, a 29 km hosszú Bucsinnal. Ezután következik a 12 kilométeres libáni etap, majd a versenyzők vissza­térnek Székelyudvarhelyre. Es­te háromnegyed 7-kor rajtol a városi gyors, azaz a Dietrich Árpád szuperspeciális, míg a mezőny szombaton háromszor teljesíti a Patakfalva–Szentpál–Lövéte gyorsasági szakaszokat – olvasható a verseny honlapján. A Hargita Gyöngye Rali össz­hossza 413,51 km, ebből 121,65 km a mért szakasz. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 256
szavazógép
2019-07-10: Közélet - Szekeres Attila:

Székelyföldön megéri vállalkozni (Üzleti tervek versenye)

Egyenként 40 ezer euró támogatásban részesül Kovászna Megye Tanácsának StartUp Now pályázatának negyven nyertese. Az első öt vállalkozóval tegnap írták alá a finanszírozási szerződést a megyeházán, a következő napokban a többiek is sorra kerülnek, közölte a megyeháza tegnap. Van, aki tizenöt éves álmát valósítja meg a gyerekeknek szóló barkácsműhely létrehozásával, van, aki a székely pityóka felhasználására hozott elképzelést, de olyan is van, aki közös platformra terelné a helyi termelőket, hogy értékesíteni tudják termékeiket.
2019-07-11: Sport - :

A 11. helyen végzett Románia (Női kosárlabda, Universiade)

A román női egyetemi kosárlabda-válogatott a 11. helyen zárta a Nápolyban zajló 30. nyári Universiadét, miután tegnap 46–61 (10–17, 8–12, 9–13, 19–19) arányban legyőzte Szlovákiát. A háromszéki Kelemen Kincsőt és Lénárt Paulát soraiban tudó nemzeti csapatnak ez volt a harmadik sikere a tornán. A Cătălin Tănase edzette együttes korábban Argentína és Ukrajna ellen nyert, az orosz, a portugál és a finn válogatottal szemben viszont alulmaradt.