Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kütyük helyett játékos önismeret

2019. július 12., péntek, Közélet

Régi tervét váltotta valóra a Gyulafehérvári Caritas sepsiszentgyörgyi kirendeltsége, amely a napokban indította el nyári játékos fejlesztőfoglalkozását. A nappali táborok mintájára érdekfeszítő és hasznos elfoglaltsággal várják a gyermekeket a szünidő következő heteiben is. Célkeresztbe a játék került, amely éppen azáltal válik hasznossá, hogy lehetőséget ad a tapasztalati tanulásra és az örömteli fejlődésre.

  • Dombay Imola felvétele
    Dombay Imola felvétele

A napi tevékenységeket igen leleményesen egy francia társasjátékra építette a gyermekekkel foglalkozó két pszichológus, Dombay Imola és Pálkó-Dani Tímea. Ezáltal a gyermekek tulajdonképpen beléphettek és szereplői lehettek a történetnek, így fejlesztették önismeretüket, különféle készségeiket: téma volt többek közt az együttműködés, valamint a kommunikáció, megtanultak vitázni és érvelni is – mindezt játékos, könnyed formában. A tízfős csoportban ismerkedéssel indult a hét, s mindvégig a játéké maradt a főszerep, a tevékenységeket befogadó üres térben a résztvevők maguk alakították ki, festették meg azt a falut, amely keretet biztosított a találkozásaikhoz, a tanuláshoz. A szervezők szerint a szülők visszajelzése pozitív, van, aki kimondottan azt díjazta, hogy a foglalkozások idején nem a számítógép vagy a telefon előtt tölti idejét gyermeke. A foglalkozásokra a következő napokban is várják a 8–11 éves jelentkezőket, érdeklődni a 0730 025 422-es telefonon lehet 14 és 17 óra között.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 964
szavazógép
2019-07-12: Közélet - Fekete Réka:

Több, mint kerékpárműhely

Ha kerékpárral érkezel a hegyről és sáros a bringád, nem kell egyből hazakarikáznod, betérhetsz a kerékpármosóba, ahol magad takaríthatod meg kétkerekűdet, ha elfáradtál, megpihenhetsz egy csésze kávé vagy egy pohár frissen facsart gyümölcslé mellett, eközben, ha szükséges, a fiatal szakik a járgányodat is átnézik, hogy minden rendben van-e.
2019-07-13: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

XVI. Néprajzi szeminárium Zabolán
A zabolai Csángó Néprajzi Múzeumban (Vasút utca 789. szám) vasárnap 16 órától a XVI. Néprajzi szemináriumon Kézdivásárhelyi örmény családok kapcsolathálója címmel Dimény Attila, A háromszéki kézműves kataszter címmel Kinda István tart előadást. 18 órától bemutatják a Kocsis Péter Csaba és Kotics József által szerkesztett Cigány–magyar együttélés Zabolán című könyvet. Házigazda: Pozsony Ferenc.