Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Több, mint kerékpárműhely

2019. július 12., péntek, Közélet

Ha kerékpárral érkezel a hegyről és sáros a bringád, nem kell egyből hazakarikáznod, betérhetsz a kerékpármosóba, ahol magad takaríthatod meg kétkerekűdet, ha elfáradtál, megpihenhetsz egy csésze kávé vagy egy pohár frissen facsart gyümölcslé mellett, eközben, ha szükséges, a fiatal szakik a járgányodat is átnézik, hogy minden rendben van-e.

Mindezt szombattól megteheted Sepsiszentgyörgyön a felújított és kávézóval, valamint dzsúszbárral bővült Vocalcycle kerékpárműhelyben, amelynek megnyitója közös örömbiciklizéssel kezdődik. Indulás a város főteréről 14.30 órakor, majd az esemény folytatódik a Borvíz utca 50. szám alatti létesítményben, ahol az érdeklődők megnézhetik a készülő kerékpárokat, amelyek többsége személyre szabott/épített, és ingyen kipróbálhatnak tandemkerékpárt is. Az avatóra való tekintettel éjfélig tart nyitva az új kerékpár-birodalom.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 964
szavazógép
2019-07-12: Közélet - Nagy D. István:

Eldőlt, melyik tömbház nyerte a biciklitárolót (Legszebb zöldövezet verseny)

Kihirdette Sepsiszentgyörgy önkormányzata, melyik a legszebb lakónegyedi zöldövezet. A tavasszal meghirdetett versenyre 18 pályázat érkezett, az önkormányzat és a sajtó képviselőiből álló elbírálóbizottság döntése értelmében a fődíjra egy Csíki negyedbeli tömbház előtti zöldövezet bizonyult érdemesnek, a második helyet egy Stadion utcai tömbház előtti zöldövezet gondozói szerezték meg, és egy Puskás Tivadar utcai tömbház előtt kialakított kertecske végzett a harmadik helyen. Amint arról korábban beszámoltunk, a fődíj egy 18 férőhelyes kerékpártároló, de jutalmat kapott minden lakótársulás, magánszemély, amely/aki a versenyre benevezett.
2019-07-12: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Kütyük helyett játékos önismeret

Régi tervét váltotta valóra a Gyulafehérvári Caritas sepsiszentgyörgyi kirendeltsége, amely a napokban indította el nyári játékos fejlesztőfoglalkozását. A nappali táborok mintájára érdekfeszítő és hasznos elfoglaltsággal várják a gyermekeket a szünidő következő heteiben is. Célkeresztbe a játék került, amely éppen azáltal válik hasznossá, hogy lehetőséget ad a tapasztalati tanulásra és az örömteli fejlődésre.