Vizes világbajnokságGyőzelemmel zárta a csoportkört a férfi válogatott

2019. július 20., szombat, Sport

A magyar férfi vízilabda-válogatott 23–5-re diadalmaskodott a dél-afrikai csapat felett a dél-koreai Kvangdzsuban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportküzdelmeinek zárófordulójában. A magyar női válogatott 17–12-re kikapott az orosz csapattól, így a csoport második helyén zárt, vagyis szombaton a nyolc közé kerülésért Új-Zéland együttesével kell játszania.

  • Fotó: MTI / Kovács Tamás
    Fotó: MTI / Kovács Tamás

A magyar fiúk a nyitókörben Új-Zéland (24–4), a második fordulóban pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Spanyolország (13–11) ellen győztek, így tét nélkül várhatták a csoportküzdelmek utolsó összecsapását, amely előzetesen is inkább egy erősebb átmozgató edzésnek ígérkezett. Az első mérkőzésen ujjtörést szenvedett Varga Dénesre ezúttal sem számíthatott a szakvezetés. A várakozásoknak megfelelően a magyarok végig óriási fölényben vízilabdáztak, és mindössze a gólkülönbség volt az egyetlen kérdés. A találkozón végül minden magyar mezőnyjátékos betalált, a legeredményesebb közülük Zalánki Gergő lett öt góllal.

A C-csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Spanyolország 4, 3. Dél-Afrika 1 (16–54), 4. Új-Zéland 1 (15–55).

A Bíró Attila irányította női válogatott rövid idő alatt rendkívül nehéz helyzetbe került, ugyanis az oroszok kevesebb mint három perc alatt négygólos előnybe kerültek. A magyar válogatott Vályi Vanda és Keszthelyi Rita góljaival zárkózott fel, majd egy emberelőnyös orosz gólra Gyöngyössy Anikó válaszolt centerből. Egy lefordulás után Tóth-Csabai Dóra révén egyetlen találatra jöttek fel a magyarok, de egy újabb kihasznált orosz előny után, az első szünethez érve, kettővel vezetett a rivális.
Csak két perc telt el a második negyedből, máris elölről kezdhette az építkezést a magyar csapat, amely újra négygólos hátrányba került. A kapuban ekkor már a 18 esztendős Magyari Alda tempózott a lecserélt Gangl Edina helyén. A fiatal hálóőr be is mutatott néhány szép védést, de elöl hiá­nyoztak a jó megoldások, így a nagyszünetben 11–7 volt az állás. A harmadik negyedben csökkent a tempó, azonban az oroszok így is megnyerték ezt a szakaszt, majd a zárónegyedben sem változott a játék képe, az oroszok rendkívül könnyed győzelmet arattak.

A B-csoport végeredménye: 1. Oroszország 6 pont, 2. Magyarország 4, 3. Kanada 2, 4. Koreai Köztársaság 0.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 269
szavazógép
2019-07-20: Sport - :

A döntetlen is elég volt a magyar csapatoknak (Labdarúgás, Európa-liga-selejtező)

Három magyar és két román csapat is az Európa-liga második selejtezőkörébe jutott. A MOL Fehérvár FC, a Debreceni VSC és a Budapest Honvéd döntetlent játszott, míg a FCSB nyert a moldovai Milsami vendégeként, a Craiova pedig hazai pályán győzött az azeri Szabail ellen.
2019-07-20: Képzőművészet - :

Művek párbeszéde (A 27. Incitato művésztábor tárlata a kézdivásárhelyi Incze László Múzeumban)

Sokan és sokszor kiemelték: Európában egyedülálló az Incitato művésztábor a ló-téma révén, de azért is, mert ott megadott témára alkotnak a művészek. Az idei mottó, a Ló az irodalomban izgalmas, mert áttételes, a tábor képzőművész alkotói az irodalmi művek által már feldolgozott motívumokból indulnak ki, azokat értelmezik újra. Különleges élményben van így része a befogadónak, hiszen két ősi művészeti ág –  irodalom és képzőművészet – különleges párbeszédének lehet tanúja.