Mesterkedjünk KézdiszékértSzövőszék a Borudvarban

2019. július 20., szombat, Közélet

Nagy sikerrel indult csütörtök délután a Tegyünk Kézdiszékért civil tömörülés által kezdeményezett Mesterkedjünk Kézdiszékért elnevezésű programsorozat a kézdivásárhelyi Borudvarban, ahol a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete egy több mint százhúsz éves szövőszéket állított fel. A rendhagyó helyszínen mintegy harmincan szőttek, üveget, poharat és tányért festettek, és szép öltésekkel varrtak is.

  • Nagy sikere volt a patinás, több mint százéves szövőszéknek. A szerző felvétele
    Nagy sikere volt a patinás, több mint százéves szövőszéknek. A szerző felvétele

Fülöp Magdolna, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete elnöke elmondta: a szövőszéket hét esztendővel ezelőtt vásárolták, de azóta nem nagyon használták, ezért örömmel hozták el a Borudvarba, ahol így szeretnék felidézni nagyszüleink korát, a szövő-fonó-guzsalyas kalákák hangulatát. Vargyasi Lia és Jakabos Aranka, a nőegyesület tagjai a szövés rejtelmeibe kalauzolták az érdeklődőket, Sylveszter Ibolya láncöltést, Kanabé Mária tányérfestést, Gáll Iringó pedig szalvétatechnikát (hajtogatást) oktatott. A szövőszéket nem szállítják el, a Borudvarban marad, télen a pincehelyiségben állítják majd fel. Terveik szerint ezentúl minden csütörtökön 18 órakor találkoznak a Bor­udvarban, ahol környékbeli alkotók különféle kézműves-tevékenységeket mutatnak majd be.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?











eredmények
szavazatok száma 612
szavazógép
2019-07-20: Irodalom - :

Tamás Menyhért : Vigyázó madár (részlet)

Rossz előérzettel szálltam vonatra. A hazahívó távirat: GYERE APÁD NAGYON BETEG; GÁSPÁR, rövid volt, annál hosszabb az éjszaka. Az előző napi, szilveszteri esti mámort, két másodperc alatt felitatta a távirat. Apám beteg? Hát nem édesanyám? Már tíz éve nyomja az ágyat. Apámnak soha semmi baja sem volt. Megpróbáltam aludni. Nem ment. Apámra nyitottam az ajtót.
2019-07-20: Közélet - Fekete Réka:

Olvasóvá nevelnek

Sokféleképpen lehet olvasni: egyénileg, csoportosan, magunkban, hangosan, egy teremben, a szabadban – mindezt ki is próbálták azok a brassói diákok, akik részt vettek a Benedek-mezőn tegnap zárult olvasótáborban. A kilencedik alkalommal szervezett Irodalom és természetbarátok táborának célja, hogy olvasóvá neveljék a tizenéveseket, ezért az elmúlt hat nap alatt minden a könyv világa körül forgott.