Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Elektromos áram nélkül

2019. július 24., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Átlagosan közel hét órát töltöttünk villanyáram nélkül a tavalyi esztendőben, miközben a fejlett országokban ez nem éri el a két órát.

  • Forrás: Profit.ro
    Forrás: Profit.ro

Az energiahatóság elemzése szerint az árammegszakítások fogyasztónként összesen 407,73 percre rúgtak, ennek több mint fele előre be nem jelentett kiesés volt. Romániában közel 9,5 millió fogyasztót tartanak nyilván.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1111
szavazógép
2019-07-24: Pénz, piac, vállalkozás - :

Sikeresek a roncsprogramok

A kormányban tárgyalások folynak arról, hogy kiegészítsék a gépkocsik roncsprogramját –  közölte az év első hat hónapi mérlegének bemutatóján Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter, aki szerint erre azért lenne szükség, mert a célra elkülönített 320 millió lejes költségvetési keret, amely 35 ezer régi autó törlésére elegendő, június végére elfogyott.
2019-07-24: Közélet - Váry O. Péter:

Háromszék képzőművészetének prófétája

Halálának 20. évfordulóján művészetéhez méltó kiállítással tisztelgett az Erdélyi Művészeti Központ (EMŰK) Plugor Sándor emléke előtt: a festő- és grafikusművészre legjellemzőbb alkotásokból a P. S. életművét legjobban ismerő élet- és művésztárs, Miklóssy Mária válogatott, a kiállításhoz készült katalógus bevezető tanulmányát meg Deák Ferenc Loránd műkritikus írta, aki Plugor Sándor életművéről készít összegző monográfiát.