Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Sikeresek a roncsprogramok

2019. július 24., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A kormányban tárgyalások folynak arról, hogy kiegészítsék a gépkocsik roncsprogramját –  közölte az év első hat hónapi mérlegének bemutatóján Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter, aki szerint erre azért lenne szükség, mert a célra elkülönített 320 millió lejes költségvetési keret, amely 35 ezer régi autó törlésére elegendő, június végére elfogyott.

  • Fotó: Antena1
    Fotó: Antena1

A miniszter örömmel nyugtázta, hogy elfogyott a környezetbarát autók beszerzését támogató Roncsprogram Plusz 15 millió lejes kerete is, így 333 elektromos vagy hibrid gépkocsi került az utakra, amelyek egyáltalán nem, vagy csak csekély mértékben szennyezik a környezetet. Hozzátette: programot indítottak a megyeszékhelyek számára, hogy elektromosautó-töltőállomást hozzanak létre és „addig fog a polgármesterek fején ülni”, amíg élnek ezzel a lehetőséggel. Kidolgozás alatt áll ugyanakkor egy olyan program, amellyel az országutakra telepítenének ilyen töltőállomásokat. A tárcavezető óriási sikerként értékelte a háztartási gépek múlt esztendő végén bevezetett roncsprogramját, amelynek minden kiírásánál nagy túljelentkezést jegyeztek.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1776
szavazógép
2019-07-24: Pénz, piac, vállalkozás - :

Kohéziós politika

A nemzeti régiók gazdasági lemaradásának megszüntetéséért indított polgári kezdeményezés beleillik az unió kohéziós politikájába, hiszen az unió nem fejlődhet harmonikusan, míg a nemzeti régiók le vannak maradva – fejtette ki a kezdeményezést előterjesztő Székely Nemzeti Tanács elnöke a magyar televízióban.
2019-07-24: Pénz, piac, vállalkozás - :

Elektromos áram nélkül

Átlagosan közel hét órát töltöttünk villanyáram nélkül a tavalyi esztendőben, miközben a fejlett országokban ez nem éri el a két órát.