Lesz magyar elnökjelölt

2019. július 27., szombat, Belföld

Augusztusban nevesíti az RMDSZ a novemberi államfőválasztáson induló jelöltjét – nyilatkozta Kelemen Hunor szövetségi elnök tegnap.

„2019-ben is lesz jelöltünk az államfőválasztáson, ahogyan 1996 óta minden alkalommal volt. Egyelőre csak annyit mondhatok, hogy biztosan lesz jelöltünk, augusztus 28-án tartunk egy gyűlést, akkor fogjuk nevesíteni” – jelentette ki. Hozzátette: a pártok számára mindig az a legkézenfekvőbb megoldás, hogy az elnököt indítsák, ő azonban – miután már két alkalommal is indult – nem ragaszkodik ahhoz, hogy ő legyen a jelölt. „Meglátjuk, mit mondanak majd a kollégák, de a verseny nyitott, augusztus 28-áig bárki jelentkezhet, nincs előre eldöntve” – mondta.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1883
szavazógép
2019-07-27: Belföld - :

Hírsaláta

MIÉRT KELLENEK A MEGSZORÍTÁSOK? Az idei év első 5 hónapjában közel 15 milliárd lejre nőtt az állami költségvetési hiány. Ez az összeg meghaladja a betervezett deficit felét, és ha a kormány nem tesz szert pluszbevételekre, megszorításokra lesz szükség.
2019-07-27: Belföld - :

Iohannis is felelős

„Iohannis elnök jó ember, de szeretném tisztázni, hogy annak a politikai osztálynak a képviselője, amely ebbe a helyzetbe hozott minket: négymillió román él Románián kívül, mert harminc éven át a teljes politikai osztály, egyik és másik oldal is anélkül működött, hogy kapcsolatban lett volna a közösséggel” – jelentette ki tegnap Dan Barna, az USR–PLUS szövetség államfőjelöltje.