Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A családi táborok erősítik a nemzeti összetartozást

2019. július 30., kedd, Világfigyelő

A családi táborok erősítik a nemzeti összetartozást, összehozzák a magyar családokat, gyermekeket – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára tegnap Szerencsen, a külhoni nagycsaládosoknak szervezett Kolompos Tábor megnyitóján.

  • Gyerekek játszanak a külhoni nagycsaládosoknak szervezett Kolompos Táborban a szerencsi Rákóczi-várban.  Fotó: MTI/Vajda János
    Gyerekek játszanak a külhoni nagycsaládosoknak szervezett Kolompos Táborban a szerencsi Rákóczi-várban. Fotó: MTI/Vajda János

Potápi Árpád János szólt arról, hogy a táborba 38 külhoni magyar nagycsalád, 163 felnőtt és gyermek érkezett a Kárpát-medence minden tájáról – Erdélyből, a Vajdaságból, a Felvidékről és Kárpátaljáról – a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városba a nemzetpolitikai államtitkárság támogatásával, amely a táborozás minden költségét állja.

A határon túli magyar családoknak szervezett egyhetes tábor a 2019 a külhoni magyar gyerekek éve program részeként valósul meg – tette hozzá. Az államtitkár újságíróknak elmondta, 2012 óta hirdet a nemzetpolitikai államtitkárság tematikus éveket, és immár második éve fordulnak a családok felé. Kiemelte: a társadalom és a nemzet alapja a család, a családok támogatása révén a teljes Kárpát-medencei magyarsághoz kívánnak szólni, hiszen a családok megerősítése az élet minden területére kihat.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 166
szavazógép
2019-07-30: Belföld - :

Alkotmányellenesek a törvénymódosítások

Alaptörvénybe ütközőnek minősítette az alkotmánybíróság azokat a büntetőjogi törvénymódosításokat, amelyeket április végén néhány nap alatt fogadott el a parlament.
2019-07-30: Világfigyelő - :

Az ukrán nyelvpolitika sérti a kisebbségi jogokat

Az ukrán nyelvpolitika sérti a kisebbségi jogokat, és beemeli a diszkrimináció elemeit – jelentette ki Lamberto Zannier, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) kisebbségügyi főbiztosa az Izvesztyija című orosz napilapnak adott interjúban.