Nincs egyetértés

2019. július 30., kedd, Belföld

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ) nem ért egyet az alapminisztériumok (közlekedés, oktatás, egészségügy) költségvetésének csökkentésével, illetve a beruházásokra fordított összegek lefaragásával – közölte az LDSZ a kormánykoalíció tegnapi ülését követően.

  • Fotó: wall-street.ro
    Fotó: wall-street.ro

A párt közleménye szerint a politikai alakulat a költségvetési tételek lefaragása helyett a bevételi oldal javítását szorgalmazza. Szerintük hatékonyabb adóbegyűjtésre van szükség, és leépítéseket kell eszközölni a túlméretezett központi és helyi közigazgatásban, az ügynökségeknél, valamint a minisztériumi vezetők körében. Szükség lenne ugyanakkor arra, hogy kiterjesszék a közbeszerzések rendszerét, és hogy végrehajtsák a 2019-es költségvetésben kitűzött nagy infra­strukturális beruházásokat.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 902
szavazógép
2019-07-30: Belföld - :

Erdélyi Nemzeti Kerekasztal

A Magyar Polgári Párt (MPP) csatlakozik az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) kezdeményezéséhez, csatlakozik az Erdélyi Nemzeti Kerekasztal megalakításához – tudósít az MPP tegnapi közleménye. „Pártunk mindig is hitt abban, hogy egységesen, közös akarattal tudjuk leghatékonyabban képviselni az erdélyi magyarság és székelység érdekeit.
2019-07-30: Belföld - :

Lemondott a belügyminiszter

Bejelentette lemondását kedden Nicole Moga belügyi tárcavezető a nemi erőszak és gyilkosság áldozatául vált 15 éves caracali lány ügye miatt.