Lemondott a belügyminiszter

2019. július 30., kedd, Belföld

Bejelentette lemondását kedden Nicole Moga belügyi tárcavezető a nemi erőszak és gyilkosság áldozatául vált 15 éves caracali lány ügye miatt.

  • Fotó: digi24.ro
    Fotó: digi24.ro

A tisztségébe alig hat napja beiktatott tárcavezető azzal indokolta döntését, hogy ezzel a gesztussal próbálja megmenteni a belügyminisztérium megtépázott jó hírének maradékát, mint fogalmazott, „ez egy új kezdet lehet a belügyminisztérium számára”. Lemondásáról Nicole Moga tájékoztatta Viorica Dăncilă kormányfőt is.

A múlt héten elrabolt, megerőszakolt és megölt Alexandra ügye hatalmas közfelháborodást váltott ki az országban, miután kiderült, hogy a lány hiába hívta háromszor is a 112-es segélyhívószámot elrablója telefonjáról, a hatóságok nem voltak képesek idejében közbelépni, hogy megmentsék az életét. A rendőrség belső vizsgálata szerint a segélyhívást fogadó szolgálatos rendőr nem hitt az áldozatnak, felületesen járt el, nem próbált részleteket megtudni fogva tartása helyszínéről. (MTI/Agerpres)

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 509
szavazógép
2019-07-30: Belföld - :

Nincs egyetértés

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ) nem ért egyet az alapminisztériumok (közlekedés, oktatás, egészségügy) költségvetésének csökkentésével, illetve a beruházásokra fordított összegek lefaragásával – közölte az LDSZ a kormánykoalíció tegnapi ülését követően.
2019-07-31: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Elgázolják a gázkitermelést? (Energiaipar)

Ha a kisebbségi jogvédelem posztkommunista időszakában a Neptun Gate az „árulás” címszó alatt vonult be a magyar politikatörténetbe, a Neptun Deep, vagyis a Fekete-tenger kontinentális talapzatában felfedezett jelentős mennyiségű földgáz kitermelésének terve a hazai energiapolitika kudarcának esélyét vetíti előre. A tartalékot felfedező és a kitermelési jogot is megszerző konzorcium erős tagja, az amerikai ExxonMobil óriáscég ugyanis megunni látszik a román kormányzat ellentmondásos hozzáállását.