Keresztyén gyermektábor Kézdioroszfaluban

2019. július 31., szerda, Közélet

A Berecki Református Missziói Egyházközség és a kézdioroszfalvi szórványgyülekezet negyedik alkalommal szervezte meg a nappali gyermektábort a kézdioroszfalvi református templomban és annak udvarán hétfőtől péntekig.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Idén több mint százhúsz kézdivásárhelyi és környékbeli gyermek – a szórványgyülekezet területéről – vesz részt a táborban, ami rekordnak számít. Az első rendezvény négy évvel ezelőtt Kocsis Zoltán és családja kezdeményezésére valósult meg kevesebb, 30-40 résztvevővel, három éve pedig Raff Róbert szórványlelkész és Kissné Bártfai Gabriella, az egykori szülészet épületének és egy nyujtódi kúriának a tulajdonosa a tábor két főszervezője. Raff Róbert tiszteletes elmondása szerint a fő cél az volt, hogy megszólítsák a Kézdioroszfaluba újabban beköltözött családokat, akik nagy számban el is küldték a táborba gyermekeiket. A jelentkezést nem kötötték életkorhoz – hangsúlyozta a református lelkipásztor – 2-3 évestől már elfogadták a jelentkező kisgyermekeket. Az összejövetel közösségformáló alkalom is, ahol a nemrég ide költözött családok megismerhetik egymást, összebarátkoz­hatnak stb. A programban rajzfilmnézés, éneklés, tánctanulás, játék, állatsimogatás, arcfestés, bibliai történetekkel való ismerkedés szerepel. A kisállatokat – nyulakat, galambokat és majorságot – Domokos Tünde hozta Ozsdoláról, Takács Sándor Kézdioroszfaluból lovat, tehenet és kecskéket vitt a templomudvarra. Az ötnapos tábor pénteken délután a szülők jelenlétében villámcsődülettel és imasétával fejeződik be. Kissné Bártfai Gabriella, a másik főszervező arról beszélt, hogy amíg Nyujtódról el nem lopták a lovait, addig keresztyén lovastábort szervezett, azóta ez keresztyén gyermektáborrá alakult, de most is van lovaglási és szekerezési lehetőség.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 91
szavazógép
2019-07-31: Közélet - Iochom István:

Új utcaseprő gépet és szemeteskocsit vásároltak (Kézdivásárhely)

Háromszéken Kézdivásárhely áll első helyen a szelektíven begyűjtött hulladékmennyiség tekintetében, a lakosság egyre környezettudatosabb – nyilatkozta Zonda Balázs közgazdász, a Gosp-Com Kft. vezérigazgatója az első félévet kiértékelő sajtótájékoztatóján.
2019-07-31: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Kontinenseken barangoló önkéntesek

Virtuális föld körüli utazáson vett részt az előző napokban közel hatvan, 6–14 éves sepsiszentgyörgyi gyermek, akik egy hétig vendégeskedtek a megyeszékhelyi Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából Zabolán. A szervezet kiemelten figyel az utánpótlás-táborra, hiszen azok a kis önkéntesek, akik évről évre itt találkoznak, a következő években a szeretetszolgálat által felkarolt időseket, rászorulókat segítik majd.