KézdivásárhelyÚj utcaseprő gépet és szemeteskocsit vásároltak

2019. július 31., szerda, Közélet

Háromszéken Kézdivásárhely áll első helyen a szelektíven begyűjtött hulladékmennyiség tekintetében, a lakosság egyre környezettudatosabb – nyilatkozta Zonda Balázs közgazdász, a Gosp-Com Kft. vezérigazgatója az első félévet kiértékelő sajtótájékoztatóján.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Elmondta: egy sepregető- és egy kukásautóval gazdagodott a cég gépparkja. Az a tervük, hogy folyamatosan, pár esztendő alatt újakra cseréljék a régebbi, de még használatban levő járműveiket, ezért a tavaly vásárolt új szemeteskocsi után nemrég ismét beszereztek egyet. Az utcaseprő gépre nagy szükség volt, a régi már nem takarította rendesen a város mintegy 40 km hosszú utcáit. A jármű két oldalkefével is rendelkezik, ezért az egyirányú utcákban is könnyebb a takarítás. Van egy olyan rendszere is, amivel a faleveleket gyűjthetik össze, ezenkívül 3000 liter vizet képes  szállítani, kánikula esetén az utakat locsolni is tudják. A sepregetőautó áfa nélkül 770 ezer lejbe, az új szemétszállító pedig 447 ezer lejbe került. A vezérigazgató azt is közölte, hogy míg 2015-ben a céghez 81,6 tonna szelektív hulladék érkezett, idén, az év első hónapjaiban már 287,3 tonnát gyűjtöttek be. Jól állnak a komposztálható hulladék mennyisége vonatkozásában is, idén már 700 tonnánál tartanak, míg tavaly csak 64 tonnát összes­ítettek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 345
szavazógép
2019-07-31: Közélet - :

Módosult a kárpótlási törvény (Volt politikai foglyok)

Jóval elmarad a várakozásoktól az 1990/118-as kárpótlási törvény módosítása – tudatja a volt politikai foglyok szövetségének Kovászna megyei szervezetét vezető Török József. A témáról kiadott közleménye szerint a Volt Politikai Foglyok Országos Szövetsége (VPFOSZ) több mint négyéves közelharcot vívott Románia (éppen tisztségben levő) kormányával, hogy a kommunista diktatúra még élő áldozatait is kárpótolják, ha későre is.
2019-07-31: Közélet - Iochom István:

Keresztyén gyermektábor Kézdioroszfaluban

A Berecki Református Missziói Egyházközség és a kézdioroszfalvi szórványgyülekezet negyedik alkalommal szervezte meg a nappali gyermektábort a kézdioroszfalvi református templomban és annak udvarán hétfőtől péntekig.