Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Letartóztatnák a Viking kapitányát

2019. július 31., szerda, Világfigyelő

A Dunán történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében a hajóskapitány letartóztatását indítványozza a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség – közölte a fővárosi főügyész tegnap. Döntés ma születhet. Mint ismert, május 29-én a Hableány sétahajó a Margit híd közelében összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval, és elsüllyedt.

A Hableányon 33 koreai turista, valamint a kéttagú magyar személyzet utazott, és csak hét embert sikerült kimenteni közülük. A baleset ügyében a szállodahajó ukrán kapitányát hétfőn őrizetbe vették. Az őrizetbe vétel azután történt, hogy a Kúria hétfőn kihirdetett elvi jellegű határozatában törvénysértőnek minősítette az alsóbb fokú bíróságok döntését, amellyel óvadékot engedélyeztek a hajóskapitánynak, és így a 15 millió forintos összeg kifizetése nyomán a 64 éves ukrán férfi szabadlábra került: Budapestre kiterjedő bűnügyi felügyelet hatálya alatt volt, nyomkövetőt kellett viselnie, és hetente kétszer köteles volt jelentkezni a nyomozóhatóságon.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1126
szavazógép
2019-07-31: Világfigyelő - :

Nem akarnak fizikai határellenőrzést

A brit kormány nem akar fizikai határellenőrzést az ír–északír határon – hangsúlyozta Boris Johnson brit kormányfő az ír hivatali partnerével folytatott tegnapi telefonbeszélgetésén.
2019-07-31: Világfigyelő - :

Veszélyes Moszkvában tüntetni

Adminisztratív letartóztatást rendeltek el 61 személy esetében a moszkvai bíróságok, 161 embert pedig pénzbírságra ítéltek az orosz fővárosban szombaton megtartott ellenzéki tüntetéssel kapcsolatban. A tiltakozás során előállított személyekkel szemben a hatóságok 278 bírósági eljárást kezdeményeztek.