Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Veszélyes Moszkvában tüntetni

2019. július 31., szerda, Világfigyelő

Adminisztratív letartóztatást rendeltek el 61 személy esetében a moszkvai bíróságok, 161 embert pedig pénzbírságra ítéltek az orosz fővárosban szombaton megtartott ellenzéki tüntetéssel kapcsolatban. A tiltakozás során előállított személyekkel szemben a hatóságok 278 bírósági eljárást kezdeményeztek.

Az elzárásra ítéltek között be nem jegyzett képviselőjelölt-aspiránsok is voltak, olyan helyi szinten ismert ellenzéki politikusok, mint Ilja Jasin, Konsztantyin Jankauszkasz, Ivan Zsdanov és Vlagyimir Milov. Milovra 30, Jasinra kétszer 10 napi adminisztratív letartóztatást szabtak ki. A helyi hatóságoknál előre be nem jelentett akció résztvevői a hétvégén az ellen tiltakoztak, hogy a moszkvai választási bizottságok – a támogató aláírások egy részének meghamisítására hivatkozva – elutasították többtucatnyi ellenzéki jelöltaspiráns bejegyzését a fővárosi képviselői testület szeptember 8-án esedékes megválasztására. Egyes érintettek központilag irányított politikai diszkriminációra hivatkoztak, és a nem egyeztetett utcai tiltakozás eszközét választották a hatósági figyelmeztetés dacára. Az elutasított ellenzéki jelöltaspiránsok melletti szombati moszkvai belvárosi megmozdulássorozat alatt a belügyminisztérium szerint 1074 személyt vettek hosszabb-rövidebb időre őrizetbe. A tüntetők közül mintegy hetvenen sérültek meg gumibotütéstől vagy sokkolótól, de több rendőr is ápolásra szorult.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1132
szavazógép
2019-07-31: Világfigyelő - :

Letartóztatnák a Viking kapitányát

A Dunán történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében a hajóskapitány letartóztatását indítványozza a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség – közölte a fővárosi főügyész tegnap. Döntés ma születhet. Mint ismert, május 29-én a Hableány sétahajó a Margit híd közelében összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval, és elsüllyedt.
2019-07-31: Közélet - Farkas Réka:

A prefektúráé marad a Fogolyán-ház

Nem sikerült visszaperelnie az egykori Fogolyán-házat (a Kovászna megyei prefektúra épületét) a nagynevű orvos leszármazottjának, Szotyori Nagy Áronnak. Kérelmét jogerős és megfellebbezhetetlen ítélettel utasította el a legfelsőbb bíróság. Az örökös nem hagyja magát, a strasbourgi emberjogi bírósághoz fordul – erősítette meg kérdésünkre.