Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A kivizsgáló ügyosztály felszámolását kérik

2019. augusztus 1., csütörtök, Világfigyelő

Több mint 17 000 állampolgár írta alá azt a petíciót, amelyben az igazságszolgáltatási rendszer tagjai által elkövetett bűncselekményeket kivizsgáló ügyosztály felszámolását kérik Ana Birchall igaz­ságügyi minisztertől.

A Declic csoport ennek kapcsán felkérte Birchallt, hogy 30 napon belül számolja fel az intézményt, alkalmazkodva ezzel a petíció aláíróinak, valamint a Korrupcióellenes Államok Csoportja (GRECO) akaratához. Cătălina Hopârteanu, a Declic aktivistája kifejtette, az igazságszolgáltatás függetlenségét tiszteletben kell tartani, ezért független és feddhetetlen hírnevű ügyészségnek kell kivizsgálnia az igaz­ságszolgáltatási rendszerben dolgozók által elkövetett esetleges bűncselekményeket. Hopârteanu szerint a kormány feladata megoldást találni a GRECO ajánlásainak gyakorlatba ültetésére, erre adtak szimbolikusan 30 napos határidőt.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2166
szavazógép
2019-08-01: Világfigyelő - :

Adóamnesztiáról döntött a kormány

Adóamnesztiáról döntött a kormány – jelentette be a kabinet tegnapi ülése után Viorica Dăncilă miniszterelnök, ismertetve az erről szóló intézkedéscsomagot, amely érvényes lesz a jogi és természetes személyekre is, arra ösztönözve ezeket, hogy időben és maradéktalanul befizessék adóikat a kincstárba, ugyanakkor kedvezményeket biztosít azoknak, akiknek adóhátralékuk van.
2019-08-01: Világfigyelő - :

Visszavonták Bodog doktori címét

Az Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanács jóváhagyta azt a határozatot, amellyel visszavonták a volt egészségügyi miniszter, Florian Bodog doktori titulusát.