Több pénzt a rabok étkeztetésére

2019. augusztus 5., hétfő, Belföld

A fogvatartottak ételnormáját növelné a kormány az igazságügyi minisztérium által közvitára bocsátott rendelettervezet szerint.

A dokumentum indoklásában emlékeztetnek, hogy az érvényben lévő jogszabályok szerint a fogvatartottak ételnormáját akkor kell emelni, ha a fogyasztói árindex több mint öt százalékkal meghaladja az abban a hónapban mért értéket, amelyben az ételnormát legutóbb megállapították. A tervezet rámutat: az Országos Statisztikai Intézet adatai szerint 2018 szeptembere és 2019 májusa között az élelmiszerek fogyasztói árindexe 105,66 százalékra nőtt, azaz a különbség meghaladja az öt százalékpontot, így halaszthatatlanná vált az ételnorma növelése. Az igazságügyi minisztérium azzal számol, hogy az ebből származó többletkiadások idén 1 millió lejjel, a következő négy esztendő mindenikében pedig 2,19 millió lejjel terhelik a költségvetést.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 510
szavazógép
2019-08-05: Belföld - :

Együtt folytatja Dan Barna és Dacian Cioloş

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) vezetőtanácsa úgy döntött, hogy fenntartják a két alakulat választási szövetségét – jelentette be szombaton Dan Barna és Dacian Cioloş pártelnök.
2019-08-05: Jegyzet - Demeter Virág Katalin:

Jó szándék, félbetörve (Tollraforgó)

A már meglévő autómosók mellett egyre-másra nyílnak Sepsiszentgyörgyön a hasonló önkiszolgáló létesítmények.