TollraforgóJó szándék, félbetörve

2019. augusztus 5., hétfő, Jegyzet
Demeter Virág Katalin

A már meglévő autómosók mellett egyre-másra nyílnak Sepsiszentgyörgyön a hasonló önkiszolgáló létesítmények.

Vitathatatlan előnyük a hagyományos szolgáltatókhoz képest, hogy a kocsiállásokban ki-ki kedve szerint tisztogathatja, sikálhatja, fényesítheti járgányát. A legtöbb látogató viszonylag rövid idő alatt elvégzi a tisztogatást, így jobbára a valóban szükséges mennyiségű víz és tisztítószer fogy el. A mosóállások üzemeléséről, a szükséges tudnivalókról a közelben elhelyezett feliratok, táblák tájékoztatnak.

Az egyik megyeszékhelyi önkiszolgáló autómosóban első látogatásunkkor örömmel nyugtáztam, hogy a kétnyelvűségen nem spórolt a vállalkozás, az utasításokat magyarul is feltüntették – a nyelvhelyesség azonban már nem az erősségük. Díjazzuk, hogy figyelmük nem kerülte el a városban élő magyar közösséget, ám ha erre különösen figyeltek, akkor hasznos lett volna időt és némi pénzt szánni arra is, hogy a legfontosabb tudnivalókat helyesen feliratozzák. Ebben egy hiteles fordító bizonyosan szívesen segített volna. Pontosítani, helyesbíteni még most sem késő...

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 333
szavazógép
2019-08-05: Belföld - :

Több pénzt a rabok étkeztetésére

A fogvatartottak ételnormáját növelné a kormány az igazságügyi minisztérium által közvitára bocsátott rendelettervezet szerint.
2019-08-05: Közélet - :

Törzsi dallamok Sepsiszentgyörgy főterén

A Diákok éve tematikus év Ütős nyár Sepsiszengyörgyön! rendezvénysorozata részeként adott koncertet az Artisjus-díjas Talamba Ütőegyüttes a péntek esti órákban, első ízben szólaltatva meg törzsi dallamait a megyeszékhely főterén. A több száz fős közönség áttapsolta a koncertet, a fiatalabbak tánccal méltatták a zenekart.