Hírsaláta

2019. augusztus 6., kedd, Belföld

TAKARÉKOSKODNAK, DIÁKOK BÁNJÁK. Úgy néz ki, ezúttal is a diákokon spórol a kormány: az oktatási minisztérium egyik napról a másikra eltüntette azt a kormányrendelet-tervezetet, amely révén a tanulók 250 lejes értékjegyeket kaptak volna sport- és tanfelszerelés vásárlására.

Eugen Teodorovici pénzügyminiszter már a múlt hónapban bejelentette, hogy a kormánynak vissza kell vennie a fejetlen pénzszórásból. A szóban forgó rendeletről a héten kellett volna szavaznia a kormánynak, de a pénzügyminisztérium megakadályozta az amúgy szimpatikus kezdeményezést, így a Dăncilă-kabinet megspórolt 593 ezer lejt. Az Edupedu.ro portál úgy tudja, hogy a kormány augusztusban 2 milliárd lejjel fogja megrövidíteni a tanügynek szánt büdzsét. Júliusban a pénzügyminisztérium azt javasolta, a diákok ezentúl ne utazhassanak korlátlanul ingyen a vonaton, hanem korlátozzák az utazások számát. (Főtér)

NEM SEGÍTETTEK. Ültek az autóban és tétlenül nézték, ahogy egy sokkos állapotban levő kiskorú véresen áll mellettük, a két rendőr a járókelők unszolására sem mozdult. A felháborító eset a hétvégén történt Galacon. A közösségi médiában megjelent felvételek szerint a két rendőr nem szállt ki a járőrkocsiból, holott egy rémült kamaszlány állt mellettük az utcán, deréktól lefelé teljesen véresen. A lány segítségére – akit olyan sokk ért, hogy megszólalni sem tudott – járókelők és két biztonsági őr sietett, de ők sem voltak ráhatással a rend őreire. Végül a galaci gyermekkórházba, majd a megyei sürgősségi kórház nőgyógyászati osztályára szállították, ahol megműtötték. Orvosi források és a megyei mentőszolgálat vezetője szerint a 14 éves lányt megerőszakolták, szerintük az áldozat szavaiból erre lehetett következtetni. Hangsúlyozták, a gyermek életveszélyes állapotban volt, rengeteg vért vesztett. A lány két éve a gyermekvédelmisek felügyeletében van, mert szülei és nagyszülei nem tudnak gondoskodni róla. A Galac megyei gyermekvédelmi igazgatóság illetékesei azonban azt állítják: a lány nem erőszak áldozata, mert a hatóság pszichológusának azt állította, önszántából létesített szexuális kapcsolatot a vele egyidős barátjával. (Maszol)

LESZAKADT FELVONÓ. Két kiskorú megsérült pénteken, miután felvonó zuhant velük a mélybe a 6. emeletről egy Piatra-Neamţ-i tömbházban. A tűzoltók helyszínre érkeztekor a két fiú már kiszabadult a felvonóból, a két testvér a lábán és a gerincoszlopán szenvedett sérüléseket, kórházba szállították őket. A 17 éves fiú a 112-es segélyszámon értesítette a hatóságokat, elmondva, hogy a felvonó a 6. emeletről az első emeletig zuhant, és hogy mind neki, mind 9 éves testvérének fáj a gerince és orvosi ellátást kérnek. A két testvérnek még a tűzoltók megérkezte előtt sikerült kijutnia a felvonóból az egyik lakó segítségével, aki elmagyarázta nekik, hogyan nyissák ki belülről a felvonó ajtaját. A helyszínre a rendőrség is kiszállt, nyomozást indítottak a baleset körülményeinek tisztázása érdekében. (Krónika)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 764
szavazógép
2019-08-06: Jegyzet - László Zsuzsa:

Történnek azért jó dolgok is... (Kármentő)

Már elég régóta csak hellyel-közzel tévézek. Pontosabban csak két adót „követek”. Az egyik hazai (ez nem a reklám helye) színvonalas beszélgetésekkel, filmekkel, többnyire késő esti órákban. A másik angol, kizárólag filmeket sugároz (reklámmentesen), kiváló sorozatokat zseniális színészekkel.
2019-08-06: Belföld - :

Emberi maradványokra bukkantak (Caracali tragédia)

Újabb emberi maradványokat találtak a nyomozók tegnap egy Caracal melletti erdőben, amelyek vélhetően a két hete eltűnt, a gyanú szerint nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett 15 éves Alexandra ügyével állnak összefüggésben – tudta meg a Mediafax hírügynökség.